Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Suomalainen rauhanliike tervehtii Trumpia ja Putinia Vanhan ylioppilastalon parvekkeelta – katso video!

Entinen kansanedustaja, puoli vuosi sataa kansainvälisen rauhanliikkeen aktivistina toiminut Ilkka Taipale (sd.) tervehtii videolla Venäjän ja Yhdysvaltain presidenttejä. Taipaleen mukaan Vanhan ylioppilastalon parvekkeella kuvattu video on suomalaisen rauhanliikkeen tervehdys Trumpille ja Putinille.

Simo Alastalo

– Pidin presidentti Ronald Reaganin Suomen vieralun aikana pidemmän puheen naapurissa Perunatorilla. Nyt sopivin paikka on Vanha ylioppilastalo, jolla on vuoden 1968 tapahtumien johdosta historiallinen merkitys. Voisi sanoa, että tämä on myös maailman rauhanliikkeen tervehdys, koska ydinasekysymys koskee koko maailmaa, Taipale sanoo.

Puheessaan Taipale toteaa presidentti Trumpille, että hän on värikkäillä puheillaan avannut Pandoran lippaan ja päästänyt irti ydinaseriisunnan haamun.

Parvekepuhe on jo Taipaleen toinen. Edellisen kerran hän puhui Helsingin työväentalon parvekkeelta 26.11. 2017. Työväentalon parvekkeelta oli sata vuotta ennen Taipaletta puhunut ainoastaan tuleva Neuvostoliiton diktaattori Josif Stalin ja runsaat kahdeksankymmentä vuotta myöhemmin SDP:n entinen kansanedustaja Arja Alho.

Videoon voi valita tekstityksen englanniksi tai suomeksi:

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE