Politiikka

Suomalainen rauhanliike tervehtii Trumpia ja Putinia Vanhan ylioppilastalon parvekkeelta – katso video!

Entinen kansanedustaja, puoli vuosi sataa kansainvälisen rauhanliikkeen aktivistina toiminut Ilkka Taipale (sd.) tervehtii videolla Venäjän ja Yhdysvaltain presidenttejä. Taipaleen mukaan Vanhan ylioppilastalon parvekkeella kuvattu video on suomalaisen rauhanliikkeen tervehdys Trumpille ja Putinille.

– Pidin presidentti Ronald Reaganin Suomen vieralun aikana pidemmän puheen naapurissa Perunatorilla. Nyt sopivin paikka on Vanha ylioppilastalo, jolla on vuoden 1968 tapahtumien johdosta historiallinen merkitys. Voisi sanoa, että tämä on myös maailman rauhanliikkeen tervehdys, koska ydinasekysymys koskee koko maailmaa, Taipale sanoo.

Puheessaan Taipale toteaa presidentti Trumpille, että hän on värikkäillä puheillaan avannut Pandoran lippaan ja päästänyt irti ydinaseriisunnan haamun.

Parvekepuhe on jo Taipaleen toinen. Edellisen kerran hän puhui Helsingin työväentalon parvekkeelta 26.11. 2017. Työväentalon parvekkeelta oli sata vuotta ennen Taipaletta puhunut ainoastaan tuleva Neuvostoliiton diktaattori Josif Stalin ja runsaat kahdeksankymmentä vuotta myöhemmin SDP:n entinen kansanedustaja Arja Alho.

Videoon voi valita tekstityksen englanniksi tai suomeksi:

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat