tyovaenkirjallisuuspaiva
kaisaniemi

Suomalainen superinnovaatio: liukuvoide tekee paluun

Suomalainen hyvinvointi-innovaatio äitiyspakkaus täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Kelan mukaan tämän vuoden uutuustuotteisiin kuuluu yöpukuna toimiva, alhaalta napitettava unipussi. Toinen uutuus on kevyt, vetoketjullinen ja eläinkuosillinen collegehaalari.

Liukuvoide puolestaan palaa pakkaukseen. Edellisen kerran se oli mukana vuonna 2010.

Pakkaukseen on otettu entistä enemmän käytännöllisiä puolipotkuhousuja potkupukujen sijaan. Kelan mukaan vaatteissa on paljon pirteitä kuoseja, mutta myös neutraaleja ja helposti yhdisteltäviä värejä. Äitiyspakkauksen tuotteet kilpailutetaan vuosittain. Pakkausta kehitetään asiakkailta saadun palautteen perusteella.

Kaikkiaan tämän vuoden äitiyspakkauksessa on 53 tuotetta. Uutta pakkausta aletaan jakaa aikaisintaan huhtikuun loppupuolella. Äitiyspakkauksen vaihtumisajankohta vaihtelee jonkin verran vuosittain, koska ekologisuuden vuoksi kaikki edelliset äitiyspakkaukset jaetaan loppuun ennen uusien jakamista.

Viime vuonna vauvoja syntyi aikaisempaa vähemmän, ja myös äitiyspakkauksia jaettiin 2 400 vähemmän kuin edellisvuonna.

AVAINSANAT

Suruliputus koko maahan

Sisäministeriö on määrännyt valtion virastot ja laitokset suruliputtamaan Turun puukotusten vuoksi. Suruliputus alkaa heti ja päättyy klo 21. Koko maan toivotaan yhtyvän suruliputukseen.

 

Turussa mielenilmaisu puukotuksen uhreille kolmelta

Kuva: lehtikuva / roni lehti
Turun torilla on tänään vähän toisennäköistä.

Kauppatorilla Turun keskustassa järjestetään solidaarisuusmielenilmaus eilisen puukotuksen uhrien muistolle, järjestävä taho kertoo Facebookissa. Tilaisuuden järjestävät Turun irakilaiset ja syyrialaiset. Järjestävä taho tuomitsee väkivaltaiset teot.

Mielenilmaus kestää tunnin ja alkaa iltapäivällä kello kolmelta.
Turun keskustan joukkopuukotuksessa kuoli eilen kaksi ihmistä ja haavoittui kahdeksan.

 

 

 

KRP vahvistaa; Turun puukotuksia tutkitaan terroristisina murhina – epäilty on 18-vuotias marokkolainen

Kuva: lehtikuva / roni lehti

Viranomaiset ovat jatkaneet tiiviisti eilisten Turussa tapahtuneiden puukotusten tutkintaa. Tekoja on tutkittu murhina, mutta yön aikana saadun lisätiedon myötä rikosnimikkeinä ovat nyt terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat sekä niiden yritykset.

Puukotuksen uhreista kaksi on menehtynyt ja kahdeksan loukkaantui. Kuolleet ovat Suomen kansalaisia, mutta loukkaantuneiden joukossa on yksi Italian ja kaksi Ruotsin kansalaista.

Epäilty loukkaantui kiinniottotilanteessa poliisin voimankäytön seurauksena. Hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa. Kyseessä on 18-vuotias Marokon kansalainen.

Tutkintaan on osallistunut useita viranomaisia. Jutun tutkintavastuu siirrettiin eilen Keskusrikospoliisille, joka jatkaa tutkintaa yhteistyössä Varsinais-Suomen poliisilaitoksen ja Suojelupoliisin sekä Rajavartijalaitoksen kanssa.

Keskusrikospoliisi tiedottaa laajemmin eilisistä tapahtumista sekä tutkinnan edistymisestä tänään lauantaina tiedotustilaisuudessa Turun poliisiasemalla klo 14.

Yle: Poliisi tutkii Turun puukotusta terrorina

Kuva: Lehtikuva

Ylen saamien tietojen mukaan KRP epäilee Turun puukotuksia murhien lisäksi terroritekona. Tutkimukset ovat jatkuneet läpi yön KRP on luvannut tiedotteen aiheesta klo 11.

 

Krp: Turun puukotusta tutkittu tiiviisti läpi yön

Kuva: Lehtikuva / Roni Rekomaa

Keskusrikospoliisi tiedottaa Turun puukotuksesta kello 11. Lisätietoa poliisi antaa tiedotteella, KRP kertoo twitterissä.

Krp kertoo Twitterissä, että Turun puukotusten tutkinta on jatkunut tiiviinä läpi yön. Krp tiedottaa lisää tutkinnasta tiedotteessa kello 11 ja tiedotustilaisuudessa kello 14.

AVAINSANAT