Politiikka

Suomalainen superrikas avautuu sapekkaasti: ”Valtio on demokratiassa kapitalistia suurempi”

Lehtikuva
Lehtikuva

Kustantaja Niklas Herlin on kirjoittanut sapekkaan blogikirjoituksen viime päivien palkitsemiskohuakin mutta myös aiempia tapahtumia sivuten Uusi Suomi -verkkolehdessä. 

Hän kirjoittaa:

”Jos haluaa pakolaisen turva-asunnosta julkisen vihan kohteen, se kannattaa ilmoittaa heti miten julkisuudessa.”

Ja täydentää:

”Jos olet pörssiyhtiön yhtiökokouksessa suurimman osakkeenomistajan edustajana, tarkasta ennalta suurimman omistajan kanta, esimerkiksi johdon palkkiojärjestelmän osalta. Jos edustamasi tahon julkinen kannanotto on ristiriidassa yhtiökokoukselle tehtyjen ehdotusten kanssa, kerro se pörssiyhtiön yhtiökokouksessa. Siksi yhtiökokous on olemassa. Jos olet hengeltäsi itseäsi täynnä oleva kapitalisti, etsi toinen työpaikka. Et kuulu valtion omistajaohjausyksikköön. Valtio on demokratiassa kapitalistia suurempi.”

Suuta soukemmalle sorsa, kuten Roope Ankka sanoi.

Herlin jatkaa tiukkasanaista tekstiään vielä samassa tyylilajissa.

”Jos lupaat viisi prosenttia palkastasi johonkin jonkun ehdon täyttyessä, maksa se. Jos et aio käyttää viittä prosenttia, älä lupaa. Älä kerro äläkä lupaa yhtään mitään, jos et ole varma siitä, mitä pystyt tai haluat tai edes osaat pitää.”

Kirjoituksen lopussa Herlin täsmentää kehotustensa taustaa.

Juha Sipilä lupasi kotinsa turvapaikanhakijoille julkisesti ja perui lupauksensa. Eero Heliövaara on virkansa mukaan valtion omistusohjauksesta vastaava virkamies, joka yhtiökokouksessa ohitti yhtiökokouksessa edustamansa pääomistajan mielipiteen ja siunasi Finnairin toimitusjohtajan lisäeläkepäätöksen. OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen lupasi itselleen viiden prosentin palkanlaskun, jos Suomen kilpailukykyä parantava sopimus saadaan aikaan. Lupaus palasi Karhisen mieleen, kun Ilta-Sanomat siitä muistutti.”

Herlin kirjoittaa myös huomanneensa, kuinka sosiaalisessa ja perinteisessä mediassa jopa tuhannet rivikansalaiset ja ammattitoimittajat ovat viime päivinä kertoneet, miten Finnairin ja myös muiden pörssiyhtiöiden johtoa pitäisi palkita.

”Näistä arvioista järki on kovin kaukana. Suuta soukemmalle sorsa, kuten Roope Ankka sanoi.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat