Politiikka

Suomalaisen kansanedustajan Katalonia-twiitistä huima menestys: yli 16 000 jakoa tunneissa, 24 000 tykkäystä

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä valmistelee parhaillaan aloitetta eduskunnalle Katalonian itsenäisyyden tunnustamiseksi. Hän aikoo jättää sen eduskunnalle jo ensi viikolla.

– Kutsun kaikki kansanedustajat puolueesta riippumatta mukaan allekirjoittamaan aloitteen. Itsenäinen Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja meidän on muistettava, kuinka arvokas asia itsenäisyys on. En halua millään tavalla hajottaa Euroopan Unionia ja Suomen paikka on osana läntistä arvoyhteisöä, mutta juuri tuohon arvoyhteisöön kuuluu kansojen itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen.

– Katalonia on osa Eurooppaa ja se on ansainnut oikeuden itsenäisyyteensä. Ainoastaan piinkova federalisti voi kääntää selkänsä tälle. Minun Eurooppani on alueiden Eurooppa, missä asioista päätetään mahdollisimman itsenäisesti ja mahdollisimman lähellä niitä kansalaisia, joita ne koskettavat.

Kärnä on kirjoittanut aiheesta Twitteriin englanninkielisen twiitin perjantaina puoli viideltä. Sitä on jaettu perjantai-iltana kymmenen jälkeen eteenpäin yli 16 000 kertaa ja siitä on tykännyt 24 000. Kommenttejakin on kertynyt parituhatta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat