Politiikka

”Suomen ei tule jättäytyä unionin reunavaltioksi” – Akava ehätti laatimaan EU-vaaliohjelman

Istock
Istock

Korkeastikoulutettujen työmarkkinajärjestö Akava on julkaissut tänään ohjelmansa ensi vuoden Euroopan parlamentin ja komission vaihtumista varten – tiettävästi ensimmäisenä suomalaisjärjestönä.

Akavan EU-vaaliohjelman kantava teema on ”Vahva EU merkitsee vahvaa Suomea”.

Puheenjohtaja Sture Fjäder muistuttaa, että Suomi on sekä taloudellisesti että poliittisesti suuresti riippuvainen Euroopan unionin menestyksestä. EU on myös tärkeä kanava vaikuttaa maailmalla.

– Toimiva, tehokas ja kansalaisille lisäarvoa luova EU on kaikkien suomalaisten etu. Suomen ei tule jättäytyä unionin reunavaltioksi, hän varoittaa.

EU:n koulutus- ja tutkimusvarat pitää kaksinkertaistaa.

Akavan EU-vaaliohjelma sisältää tavoitteita ja toimenpidesuosituksia. Siinä analysoidaan myös unionin kehitystä ja tulevia näkymiä. Akava tähtää siihen, että EU on osaavampi, globaalisti vastuullinen, kilpailukykyinen sekä sosiaalisesti vahva ja reilu.

Järjestö ehdottaa muun muassa EU:n koulutus- ja tutkimusvarojen kaksinkertaistamista. Lisäksi unionin pitää jatkaa aktiivisesti työelämätoimintaa seuraavalla parlamentti- ja komissiokaudella. EU:n täytyy myös panostaa tekoälyn ja kiertotalouden kaltaisiin uusiin talouden muotoihin, lisätä kauppasopimuksia sekä vahvistaa sisämarkkinoita.

– Talous- ja rahaliittoa on uudistettava ja oikeusvaltioperiaatteen mureneminen on pysäytettävä, Akavan kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Penttinen summaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat