Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Suomen etelänaapuri laittaa koulut kiinni ja lapset jäävät kotiin

Viro sulkee kaikki oppilaitokset maanantaista alkaen. Asian vahvisti Viron yleisradion ERR:lle opetusministeri Mailis Reps, jonka mukaan opetusta aletaan antaa etänä. Päiväkodit pysyvät toistaiseksi auki, mutta vanhempia rohkaistaan jättämään lapset kotiin, jos se on mahdollista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ministeri kertoi ERR:n haastattelussa, että päätös on voimassa tilanteen normalisoitumiseen asti.

Reps arvioi, että suurille kokoontumisille asetetaan rajoituksia. Esimerkiksi kauppakeskuksia ei suljeta, vaan ne mukauttavat toimintaansa itse.

Lisäksi Reps sanoi Viron alkavan valvoa rajojaan aiempaa tiukemmin.

Myös Ranska sulkee kaikki maan päiväkodit, koulut ja yliopistot maanantaista alkaen toistaiseksi, kertoo presidentti Emmanuel Macron uutistoimisto AFP:n mukaan. Maassa sunnuntaina järjestettävät paikallisvaalit etenevät kuitenkin suunnitellusti.

Macron myös kannustaa kaikkia yli 70-vuotiaita sekä kroonisista sairauksista ja hengitysvaikeuksista kärsiviä pysymään kotona.

AFP kertoo Macronin kutsuneen torstai-iltaisessa puheessaan koronaviruksen leviämistä suurimmaksi terveyskriisiksi, jonka Ranska on kohdannut vuosisataan. Ranskassa tartunnan saaneita on vajaat 3 000 ja kuolleita yli 60.

– Olemme vasta kriisin alussa, Macron painotti.

Presidentin mielestä Euroopan on reagoitava nopeasti ja voimakkaasti, jotta talous saadaan jälleen liikkeelle epidemian jäljeltä. Lisäksi hän korosti viruksen leviämistä estävien toimien olevan tarpeen, jotta voimme voittaa aikaa taistelussa epidemiaa vastaan. Macron huomautti, että epidemialla ”ei ole passia”.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE