Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Suomen ja Saksan merivoimilla yhteinen harjoitus

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Kuvituskuvaa Itämereltä.

Suomen ja Saksan merivoimat harjoittelevat alkuviikosta Suomenlahdella, Merivoimat kertoo tiedotteessaan. Maanantaista tiistaihin kestävässä harjoituksessa miinantorjunta-alus Vahterpää ja Saksan merivoimien alus FGS Sachsen harjoittelevat yhdessä Suomenlahden kansainvälisellä merialueella.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Harjoituksen tavoitteena on Merivoimien mukaan harjaannuttaa osallistujia toimimaan monikansallisessa toimintaympäristössä. Tarkoituksena on muun muassa kehittää osaamista kansainvälisen tilannekuvan vaihdossa, tiedotteessa sanotaan.

Kyseessä on niin sanottu Passex-harjoitus, joihin eri valtioiden laivastoilla on pitkät perinteet, Merivoimien verkkosivuilla kerrotaan. Harjoitusten sisältö voi vaihdella yksinkertaisista viestiharjoitteista koko vuorokauden kestäviin monipuolisempiin harjoituksiin.

Merivoimien esikunnan johtaman harjoituksen jälkeen FGS Sachsen saapuu laivastovierailulle Helsinkiin loppuviikon ajaksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE