Politiikka

Suomen ja Venäjän kuuma linja tarpeen: ”Ettei synny vääriä käsityksiä”

Thinkstock
Thinkstock
Thinkstock

Suomen ja Venäjän puolustushallintojen välille avattu kuuma linja kertoo maiden välisestä hyvästä tahdosta, sanoo puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.).

Puolustusministeriö tiedotti torstaina, että Suomen ja Venäjän välille on avattu ympärivuorokautinen ja kaikkina vuoden päivinä auki oleva puhelinlinja marraskuun ensimmäisenä päivänä. Puhelut käydään sen kautta englanniksi.

Aloite ”kuuman linjan” perustamiseen tuli, kun puolustusministeriön kansliapäällikkö Jukka Juusti tapasi Venäjän varapuolustusministerin Aleksandr Fominin toukokuussa Moskovassa.

Niinistön mukaan suora linja on tärkeä, jotta maiden välille ei synny vääriä käsityksiä.

– Se on tarpeellinen, jos on jokin luonnononnettomuus tai mikä tahansa mullistus, joka vaatii välitöntä yhteydenpitoa Suomen ja Venäjän puolustushallintojen välillä, Niinistö kertoi toimittajille Brysselissä, jossa hän osallistui Naton puolustusministerien kokoukseen.

Niinistön mukaan myös Ruotsi on avannut vastaavanlaisen linjan hiljattain. Ehkä tunnetuin ja usein käytetty kuuma linja oli Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton välinen kylmän sodan aikana.

– Tämä kertoo siitä, että halutaan välttää väärinkäsityksiä. Tämä kertoo myös hyvästä tahdosta Suomen ja Venäjän puolustushallintojen välillä, Niinistö sanoi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat