Politiikka

”Suomen malli” on yhtä jäykkä kuin tupo – STTK:n Palola: ”Onko sitä joustoa ja liikkumavaraa ja missä sitä on?”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola on vakuuttunut, että käynnissä oleva liittokierros tuo mukanaan palkankorotuksia. Toistaiseksi julkisuudessa on ollut esillä vasta Metsäteollisuuden ja Paperiliiton väliset neuvottelut, jotka ovat jumiutuneet työnantajan nollatarjoukseen. Palola pitää tilannetta kummallisena.

– Metsäteollisuus ehdotti päättyneen sopimuksen jatkamista ilman palkankorotusta. Se kuulostaa perin oudolta.

Palolan arvion mukaan talouden elpymisen myötä on päivänselvää, että neuvottelutilanne poikkeaa työllisyys- ja kasvusopimusten ja kikyn ajoista.

Jos joskus on varaa, niin kai se nyt on.

– Tykat olivat äärimaltillisia ja kiky oli puhdas nolla. En pysty kuvittelemaan, että kierros käytäisiin nyt ilman palkankorotuksia. Tietysti pitää huomioida se, että kun keskusjärjestöt eivät istu pöydässä, niin tämä on ulkopuolisen havainto ilman sisäpiiritietoa.

Tilanne poikkeaa Palolan mukaan myös edellisestä liittokierroksesta vuosilta 2007-2008, jolloin poliitikot kasvattivat painetta palkankorotuksiin.

– Toimintaympäristö on nyt aivan erilainen. Monilla aloilla on korotusvaraa.

Palolan mukaan työnantajien toiminta liittokierroksen alkumetreillä vaikuttaa aiemmin sanottuun nähden ristiriitaiselta. Hän kertoo kuulleensa STTK:n jäsenliitoilta viestiä työnantajan tiukasta koordinaatiosta, vaikka EK perusteli laajoista tulosopimuksista irtautumistaan joustoilla ja toimialakohtaisella liikkumavaralla.

Tykat olivat äärimaltillisia ja kiky oli puhdas nolla.

– Kysymykseni kuuluu, että onko sitä joustoa ja liikkumavaraa ja missä sitä on. Jotenkin tuntuu, että tämän kierroksen ”Suomen malli” on yhtä jäykkä kuin työnantajan välttämä kokonaisratkaisu. Liittokierroksen luonteeseen kuuluu sopia vain teksteistä ja palkankorotuksista.

Hän pitää selvänä, että Metsäteollisuuden nollalinjan taustalla on pyrkimys pitää tulevat palkankorotukset mahdollisimman maltillisina.

– Jos työnantajalta kysyy, niin koskaan ei ole aika palkankorotuksille. Työntekijäpuoli on ollut lähes 10 vuotta on mukana Suomen kilpailukyvyn parantamisessa tekemässä näitä ratkaisuja. Kun menee paremmin, sanotaan, ettei vieläkään ole varaa vaan pitää varautua tulevaan. Jos joskus on varaa, niin kai se nyt on.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat