Politiikka

”Suomen malli tarvitaan” – Sipilä kiteytti viestinsä talousneuvoston kokoukseen

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi eduskunnassa menevänsä huomiseen talousneuvoston kokoukseen kuulemaan EK:n keskusjärjestösopimusten irtisanomisesta syntyneen jupakan osapuolia.

– Itse olen hämmästellyt tätä keskustelua, koska nämä päätökset on tehty vuosi sitten ja lopulliset päätökset viime syksynä siitä, että keskusjärjestösopimuksia ei enää tule. Haluan nyt selvittää onko tässä jostakin muusta kysymys, Sipilä sanoi.

Hän piti järjestöjen huolta oikeutettuna, jos asioista on sovittu pelkästään keskusjärjestötasolla ja alakohtaiset sopimukset puuttuvat.

– Minulle on kerrottu, että nämä keskusjärjestöasiat ovat liittokohtaisissa sopimuksissa. Jos näin ei ole, varmaan tästäkin sitten huomenna kuulen.

Kyllä minä tulen kyselemään sen perään, että se ei hautautuisi.

Erityisen huolissaan Sipilä vaikutti olevan Suomen mallia koskevien neuvottelujen jumiutumisesta.

– Suomen mallista sovittiin kiky-sopimuksessa ja hallitus on pitänyt kynsin hampain kiinni kaikista omista velvoitteistaan. Kyllä minä tulen kyselemään sen perään, että se ei hautautuisi.

Sipilän mukaan hallitusta muistutetaan oikeutetusti, että sopimuksista pidetään kiinni, ja hän haluaa esittää saman vaatimuksen muille.

– Suomen mallilla on merkitystä, kun arvioidaan kilpailukykypaketin vaikutuksia tulevaisuuteen.

Talousneuvosto aloittaa kokouksensa keskiviikkona 22. päivä klo 8.00 pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat