Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Suomen puheenjohtajuus YK:n tasa-arvojärjestössä osuu juhlavuoteen – Haatainen: Suomi ajaa naisten ja tyttöjen oikeuksia nyt ja aina

Eduskuntatiedotus
Eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen (sd.) tapasi UN Womenin apulaispääjohtaja Anita Bhatian keskiviikkona. Mukana tapaamisessa olivat myös Johannes Koskinen (sd.) ja Eva Biaudet (r.).

Eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen (sd.) vaihtoi keskiviikkona mielipiteitä muun muassa tulevasta naisten oikeuksien juhlavuodesta eduskunnassa vierailleen YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin apulaispääjohtaja Anita Bahtian kanssa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun 189 YK:n jäsenvaltiota sitoutui niin sanotulla Pekingin julistuksella ja toimintaohjelmalla edistämään naisten oikeuksia.

Haatainen oli vuonna 1995 Pekingissä silloisen ulkoministeri Tarja Halosen (sd.) kanssa Suomen valtuuskunnassa neuvottelemassa julistuksen ja ohjelman tekstistä.

– Pekingin julistus oli käänteentekevä siksi, että naisten oikeudet tunnustettiin silloin jakamattomaksi osaksi yleismaailmallisia ihmisoikeuksia. On hienoa päästä viettämään julistuksen 25-vuotisjuhlaa ja varsinkin, kun Suomen puheenjohtajuus UN Womenin johtokunnassa osuu samaan vuoteen, Haatainen sanoo tiedotteessa.

Hän korostaa, että naisten ja tyttöjen oikeudet ovat olleet ja tulevat olemaan yksi Suomen ulko- ja kehityspolitiikan kulmakivistä. Suomi on tukenut UN Womenin toimintaa sen alusta lähtien ja on tälläkin hetkellä järjestön neljänneksi suurin perusrahoittaja, mistä Anita Bhatia varapuhemies Haataista ja Suomea kiitti.

Haataisen mukaan Suomi kiinnittää ihmisoikeuspolitiikassaan ja UN Womanin toiminnassa huomiota erityisesti moniperustaisen syrjinnän vähentämiseen. Moniperustaisella syrjinnällä tarkoitetaan tilanteita, joissa henkilöä syrjitään siksi, että hän kuuluu samanaikaisesti esimerkiksi etniseen, kielelliseen ja uskonnolliseen vähemmistöön.

”Myös vammaisten naisten oikeudet, naisten poliittinen osallistuminen, taloudellinen voimaantuminen, seksuaali- ja lisääntymisterveys ja -oikeudet sekä naisten ja tyttöjen mahdollisuus elää ilman väkivaltaa ovat Suomelle tärkeitä tavoitteita UN Womenin toiminnassa.”, tiedotteessa listataan.

Tapaamiseen osallistuivat varapuhemies Haataisen lisäksi eduskunnan naisverkoston puheenjohtaja Eva Biaudet (r.) ja valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd.).

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE