Suomen tappioputki katkesi – Ruotsi kaatui upeasti

Suomen jääkiekkomaajoukkueen peli-ilo löytyi EM-sarjan kotiturnauksen päätöspelissä Ruotsia vastaan. 4–1-voitto tiesi Suomelle turnauksen kolmatta sijaa.

Samalla päättyi Suomen viiden ottelun tappioputki virallisissa maaotteluissa.

Alku oli Ruotsin. Ruotsille aukesi kahdeksannella minuutilla loistopaikka ylivoimahyökkäyksellä, mutta Suomen maalivahti Juha Metsola piti kiekon maalinsa ulkopuolella useammalla perättäisellä torjunnalla.

Ruotsi onnistui avauserän loppupuolella, kun Mattias Sjögren luikerteli suomalaispuolustuksen läpi ja syötti Patrik Cehlinin avopaikkaan.

Toisessa erässä peli kääntyi parissa minuutissa. Joonas Kemppainen viimeisteli 1–1 ja Miro Aaltonen 2–1 ruotsalaisvahti Niklas Svedbergin päästämistä paluukiekoista.

Pian perään Suomi iski 3–1, kun ruotsalaispuolustaja töni Mika Pyörälän Svedbergin esteeksi. Osuma merkittiin Pyörälälle.

Veli-Matti Savinainen taiteli vielä 4–1 ennen kuin Ruotsi vaihtoi maalilleen Joel Lassinantin.

– No joo. Oltiin koko joukkueen asialla. 0–1:n jälkeen vähän lopahti, mutta toisessa erässä tuli onnistumisia. Hyvä voitto, luokitteli päävalmentaja Lauri Marjamäki Ylen tv-haastattelussa.

Turnauksen voitti Venäjä ennen Tshekkiä. Maajoukkueiden epävirallinen EM-sarja jatkuu Venäjän-turnauksella 15.–18. joulukuuta.