Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Suomessa vieraileva Latvian presidentti huolissaan Ruotsin Nato-jäsenyysjumista – presidentit keskustelivat myös rajaturvallisuudesta

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Latvian presidentti Edgars Rinkevics ja presidentti Sauli Niinistö tapasivat Helsingissä torstaina 28. syyskuuta.

Presidentti Sauli Niinistö sanoo tiedotustilaisuudessa Latvian presidentin Edgars Rinkevicsin kanssa, että Suomen Nato-jäsenyys ei ole valmis ilman Ruotsia. Niinistön mukaan presidentit puhuivat Natosta ja siitä, kuinka tärkeä Ruotsin Nato-jäsenyys on Suomelle, Latvialle ja koko Natolle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Rinkevics oli samaa mieltä omassa puheenvuorossaan.

-  Olen hieman huolissani, että kohta on lokakuu eivätkä kaikki maat ole vielä hyväksyneet Ruotsin liittymistä, hän sanoo.

Niinistö lisäksi kertoi, että Latvian ja Suomen välinen kahdenvälinen suhde on hyvä ja tukeva sekä se kehittyy koko ajan. Niinistön mukaan näyttää siltä, että Latvian kanssa aloitetaan yhteinen puolustustuotanto.

Presidentit keskustelivat Niinistön mukaan Ukrainan tukemisesta. He molemmat kannustavat myös muita jatkamaan Ukrainan tukemista. Niinistö lisäsi, että suhteellisesti Latvia tukee Ukrainaa tällä hetkellä enemmän kuin Suomi.

Presidentit puhuivat myös rajaturvallisuudesta, sillä molemmilla mailla on raja Venäjän kanssa. Keskusteluun nousi myös hybridivaikuttaminen rajalla, josta Latvialla on kokemusta.

-  Voimme oppia sinulta, miten tämä asia pitää ratkoa, Niinistö sanoi tiedotustilaisuudessa.

Rinkevics sanoi Suomen ja Latvian olevan samanmielisiä maita, joilla on samanlaisia geopoliittisia haasteita.

-  Meidän tulee torjua sitä, että maahanmuuttoa käytetään hybridivaikuttamisen välineenä, Rinkevics sanoo.

Tiedotustilaisuudessa kysyttiin myös Venäjän uhasta. Niinistön mukaan Suomen Nato-jäsenyyden myötä Suomen turvallisuus on maksimoitu. Niinistön mukaan tämä on huomattu myös Venäjällä.

Viivi Salminen / STT

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE