Politiikka

Suomi eroon eurosta – Sampo Terho julkisti puheenjohtajaohjelmansa

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Perussuomalaisten puheenjohtajajuutta kesäkuun puoluekokouksessa tavoitteleva kansanedustaja Sampo Terho julkisti perjantaina Helsingissä puheenjohtajaohjelmansa. Uusi alku -ohjelma pyrkii Terhon mukaan linjaamaan perussuomalaista politiikkaa 2040-luvulle saakka eikä keskity niinkään meneillään olevalle vaalikaudelle.

Ohjelma astuu Terhon mukaan voimaan välittömästi, jos hänet valitaan puolueen puheenjohtajaksi Jyväskylässä.

– On aika uudistua ja terästäytyä. Kuntavaalit osoittivat, etteivät kannattajat ole täysin tyytyväisiä, Terho sanoi.

Ohjelmanjulistus ei sisältänyt merkittäviä muutoksia perussuomalaisten poliittiseen ajatteluun. Puolue aikoo jatkossakin pysyä  arvoiltaan isänmaallisena ja EU-kriittiisenä, tosin Terho nosti esiin mahdollisuuden, että Suomi pyrkisi eroon eurosta 2030-40 -luvuilla.

Kikyä ei olisi tarvittu, jos emme olisi eurossa.

– Euro luotiin poliittisena projektina. Ajatus oli yhdistää Eurooppaa ja viedä liittovaltiokehitystä eteenpäin. Taloudelliset erot ovat euron myötä vain kasvaneet, Terho sanoi ja totesi yhteisvaluutan toimimattomuuden tulleen selväksi viimeistään Kreikan tilanteen myötä.

Suomen talouden kilpailukykyä ei voida Terhon mukaan eurossa ylläpitää ilman sisäisiä devalvaatioita.

– Kikyä ei olisi tarvittu, jos emme olisi eurossa.

Terho myös sanoi, että puolueen kanta mahdolliseen EU:sta eroamiseen selvitetään jäsenäänestyksellä. Hän piti todennäköisenä, että puolue ajautuu 2019 vaalien myötä oppositioon, jos se vaatii kansanäänestystä EU-jäsenyydestä. Omaa kantaansa kansanäänestykseen hän ei suostunut tässä vaiheessa kertomaan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat