Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Urheilu

Suomi kaatoi Skotlannin huippuottelussa – ”Se oli tähän mennessä tärkein maalini”

Lehtikuva

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue venyi tiistaina 1 500 katsojan edessä tärkeään kotivoittoon EM-karsinnoissa. Suomi osui kertaalleen Skotlannin toistaiseksi karsinnoissa koskemattomaan maaliin, mikä riitti 1–0-voittoon. Samalla Suomi repi eron lohkokakkosena olevaan Skotlantiin neljään pisteeseen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Skotlanti aloitti ottelun odotetun vahvasti, eikä Suomi tuntunut löytävän avaimia vastustajan kovan prässin purkamiseksi. Keskikenttäpelaajat Eveliina Summanen ja Emmi Alanen jäivät pelinrakentelussa täysin pimentoon, kun Suomi tyytyi avaamaan pitkillä ja korkeilla avaussyötöillä.

Suomi selvisi ensimmäisestä puolituntisesta takaiskuitta ja löysi pelirohkeutensa avausjakson lopulla. Alanen ja Summanen pääsivät vihdoin osallistumaan peliin, ja Suomi sai rakennettua ensimmäiset pitkät hyökkäyksensä.

Summanen rikkoi kuparisen

Maalittoman avausjakson jälkeen Suomi jatkoi löytämällään pelihuumorilla. Sanni Franssin kova laukaus torjuttiin kulmapotkuksi, josta Suomi onnistui siirtymään johtoon. Voittomaaliksi jääneen osuman tuikkasi kulmapotkun jälkitilanteesta Summanen, kun toista jaksoa oli pelattu vasta neljä minuuttia. Maalierolla 16–0 otteluun lähtenyt Skotlanti ei ollut päästänyt karsinnoissa vielä maaliakaan.

– Se oli tähän mennessä tärkein maalini. Voitto tuntuu ainakin tällä hetkellä erityisen tärkeältä, Summanen riemuitsi Ylen tv-haastattelussa.

Maalivahti Tinja-Riikka Korpelan vähäinen pelituntuma seurajoukkueesta ei näkynyt minkäänlaisena haparointina. Korpela oli viimeinen lukko Suomen puolustaessa vimmatusti johtoaan.

Erityisesti venyminen Leanne Crichtonin kaukolaukauksen tielle 70. minuutilla kohahdutti kotiyleisöä. Vielä lisäajalla Korpela joutui katsomaan Skotlannin puskun pysähtymistä ylärimaan, mutta Suomi selvisi painostavista loppuhetkistä säikähdyksellä.

– Oli aivan mahtava peli koko joukkueelta. Tärkeää duunia teimme koko 90 minuuttia. Kun on runsas 20 vuotta pelannut, ei haittaa, vaikka pari peliä jäisi välistä, Korpela sanoi Ylelle viitaten vähäiseen pelituntumaansa.

Lohkovoiton kannalta varsin ratkaisevan tuntuinen ottelu pelataan 1. joulukuuta, kun joukkueet kohtaavat uudelleen Skotlannissa. Skotlannin lisäksi Suomi kohtaa vielä Portugalin ja Kyproksen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
3.12.2020
Perussuomalaiset tukee linjallaan Unkarin ja Puolan räikeyksiä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE