Politiikka

Suomi on naisille EU:n toiseksi turvattomin maa – ”Tuo sorto näkyväksi”

Demariopiskelijat Sonk vaatii toimenpiteitä sukupuolittuneen väkivallan ja palkka-erojen kitkemiseksi. Sen mukaan naisiin kohdistuva väkivalta on Suomen kaltaisessa kehittyneessä hyvinvointivaltiossa edelleen liian yleistä.

Sonk katsoo niinikään, että työelämässä nainen on miestä selkeästi jäljessä palkassa. Tämä korostuu etenkin perheellisen naisen palkkatasossa. Perheellisen naisen euro on vain 62 senttiä. Sonkin mukaan se, että nainen kantaa lapsen raskauden aikana, ei voi oikeuttaa epätasa-arvoa palkkauksessa.

Sonk muistuttaa myös, että Euroopan Unionin perusoikeusvirasto julkisti viime viikolla tutkimuksen naisiin kohdistuvasta väkivallasta Euroopassa. Sen mukaan Suomi on naisille Euroopan Unionin toiseksi turvattomin maa. Suomessa tapahtuvista väkivaltarikoksista 30% oli tutkimuksen mukaan nykyisen tai entisen kumppanin tekemiä.

Vaikka ilmoituskynnys Suomessa on ehkä matalampi kuin monissa muissa Euroopan maissa, on Sonkin mielestä järkyttävä fakta ja uskomatonta, että suomalaisista naisista jopa 47% kertoo kokeneensa fyysistä väkivaltaa 15 ikävuoden jälkeen.

– Sen sijaan, että ostat tänä vuonna naiselle ruusuja, tuo mieluummin näkyväksi naisten kokema sorto suomalaisessa yhteiskunnassa. Me vaadimme naisille tasa-arvoista palkkausta ja toimenpiteitä naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemiseksi, puheenjohtaja Hanna Huumonen sanoo.

Tänään vietetään naistenpäivää.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat