Suomi taisteli, mutta Puola oli vahvempi

Kuva: Lehtikuva / Vesa Moilanen

Suomen jatkopaikka lentopallon miesten EM-kisoissa jää alkulohkon viimeisen pelipäivän maanantain varaan.
Isäntämaa Puola ryhdistäytyi Gdanskissa ja nuiji A-lohkossa avausvoittonsa, kun se kaatoi Suomen 3–0 (25–23, 25–21, 25–19).

Suomi ei antautunut taistelutta, mutta potkua ei lentopallon perinteistä menestysmaata vastaan vain ollut tarpeeksi. Puola karkasi päätöserässä Suomelta pikkuhiljaa.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo herätteli joukkuettaan Viro-ottelun tavoin ottamalla päätöserässä konkari Antti Siltalan vaihdosta yleispelaaja Niklas Seppäsen tilalle.

Kolmen vuoden takainen maailmanmestari Puola nousi lohkossa toiseksi Serbian jälkeen. Se on pisteen edellä Suomea ja Viroa, joka on lohkossa ainoana voitotta ja siksi vaarassa karsiutua pudotuspeleistä.

Viron oljenkorsi jatkopeleihin on Puola-ottelu. Viro tarvitsee kohtaamisesta ainakin pisteen. Suomi kohtaa alkulohkon päätteeksi maanantaina Serbian, joka on hyvin lähellä lohkovoittoa.

Suomi jäljessä vastaanottopelissä.

Suomen ja Puolan ottelu alkoi puoli tuntia myöhässä, kun Serbia ja Viro urakoivat A-lohkon aiemmassa ottelussa viisi erää ja reilusti yli lasketun ajan.

Puola lähti Suomea vastaan painetilanteessa, sillä isäntämaa oli hävinnyt torstaina EM-avauksensa Varsovassa 65 000 katsojan edessä Serbialle 0–3.

Myös Suomi-ottelun alku oli isäntämaalle vaikea. Suomi näytti 18–14-johdossa aiheuttavan Puolalle neljännen peräkkäisen erätappion.

Puolan herätti kuolleista erän alkupuolella syöttöjä seinille nostellut Bartosz Kurek. Yleispelaaja Kurekia ei suotta ole mainostettu maajoukkueensa ykköstähdeksi, sillä hän piti avauserän lopussa Suomea pilkkanaan.

Kurek syötti erän lopussa Puolan viiden pisteen putken aikana kolme ässää.

Puolan koko joukkue paransi syöttöpeliään. Se aiheutti päänvaivaa Suomelle, josta varsinkin Seppänen tuskaili vastaanottonsa kanssa.

Alussa Puolan torjuntaa iskuillaan hassutellut Olli-Pekka Ojansivu katosi erän loppua kohti näkymättömiin.

Puolalla voimaa vaihtopenkillä.

Niin ensimmäisessä kuin toisessakin erässä Suomi roikkui Puolan kyydissä ratkaisupalloihin saakka. Avauserässä Puola erkani voittoon tasatilanteesta 23–23, toisessa 20–20-tilanteesta.

Puolalla oli Suomea enemmän voimaa vaihtopenkillä.

Hakkuri Lukasz Kaczmarek kiitti vaihdosta kentälle päästyään ja nousi toisen erän lopussa ratkaisijaksi onnistuneella iskulyönnillä ja heti sen jälkeen ässäsyötöllä.

Keskustelua aiheesta

Mikä pettymys! Leijonat jäi mitalipeleistä ulos – Kanada vei voiton 1–0

Kuva: Lehtikuva / Vesa Moilanen

Suomen tie Etelä-Korean olympialaisten mitalipeleihin päättyi, kun Kanada löi leijonat jääkiekon miesten puolivälierässä 1–0 . Kanada ja Suomi lähtivät vielä kolmanteen erään 0–0-tilanteesta.

Heti erän alussa Maxim Noreau kuitenkin vei Kanadan johtoon. Tämä oli voittomaali.

 

Keskustelua aiheesta

Norja karkasi voittoon pariviestissä – Suomen miehet sijalle 9

Kuva: Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Suomen mieshiihtäjät Martti Jylhä ja Ristomatti Hakola (kuvassa) sijoittuivat  maastohiihdon pariviestissä Pyeongchangin olympialaisissa yhdeksänneksi. Jylhä ja Hakola nappasivat miesten alkueristä finaalipaikan toiseksi parhaalla aikavertailuajalla.

Norjan parivaljakko Martin Johnsrud SundbyJohannes Hösflot Kläbo oli voittamaton. Venäläiset sijoittuivat toiseksi ja kolmanneksi kiri Ranska.

 

 

 

Keskustelua aiheesta

Laukkanen ja Pärmäkoski jäivät kauas mitalista – Yhdysvallat otti naisten parisprintissä kultaa

Kuva: Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Mari Laukkanen.

Suomen kaksikko Mari Laukkanen ja Krista Pärmäkoski on hiihtänyt viidenneksi vapaan hiihtotavan pariviestissä Pyeongchangin olympialaisissa. Olympiakultaa voitti tiukan loppukirikamppailun jälkeen Yhdysvaltain parivaljakko Kikkan Randall ja Jessica Diggins.

Suomi hävisi voittajajoukkueelle 22 sekuntia.

Ruotsi jäi monon mitalla hopealle ja pronssia otti puolestaan Norja. Ruotsin ankkuri Stina Nilsson tuli loppusuoralle kärjessä, mutta Diggins nosti Yhdysvallat voittoon 0,2 sekunnin erolla.

Naisleijonat taistelivat olympiapronssille – venäläiset kaatuivat lukemin 3–2

Kuva: Lehtikuva / Jussi Nukari
Naisleijonat juhlivat Petra Niemen tekemää ensimmäistä maalia.

Suomen naisleijonat voittivat pronssia Pyeongchangin olympialaisten naisten jääkiekkoturnauksessa. Leijonat kaatoivat hetki sitten päättyneessä pronssiottelussa venäläisen OAR-joukkueen lukemin 3–2.

Suomi sai otteluun hyvän alun, kun Petra Nieminen laukoi leijonat 1–0-johtoon ylivoimalla ensimmäisessä erässä ajassa 2.23.

Erätauolle lähdettiin Suomen johdossa, kun OAR ei avauserässä päässyt tolppaa lähemmäs Suomen maalia.

Toiseen erään naisleijonat saivat lentävän lähdön. Susanna Tapani siirsi Suomen 2-0-johtoon, kun erä oli ehtinyt vanhentua vain 10 sekuntia.

OAR kuitenkin kavensi erän kolmannella minuutilla pelin 2-1 Olga Sosinan maalilla.

Suomi kuitenkin tarrasi jälleen tiukemmin kiinni olympiapronssista Linda Välimäen siirrettyä Suomen rystyllä 3-1-johtoon komean harhautuksen jälkeen. Maali syntyi, kun erää oli pelattu 12:38. Kolmanteen erään lähdettiin samoista lukemista.

Venäläiset eivät kuitenkaan päästäneen naisleijonia viimeisessä erässä helpolla. Lyudmila Belyakova kavensi Suomen johdon vain yhteen maaliin, siirtämällä kiekon rystyllä ohi Suomen maalia vartioineen Noora Rädyn. Maali syntyi ajassa 46:03.

Lopussa venäläiset pääsivät vielä yrittämään tasoitusta myös ylivoimalla. Suomen puolustus kuitenkin piti loppuun saakka OAR:n kirin jäädessä hieman tylsäksi. OAR veti lopussa vielä maalivahtinsa pois, mutta tämäkään ei tuonut tulosta.

Naisleijonat pääsivät juhlimaan mitalia 3–2 loppulukemin. Pronssi oli Suomelle olympialaisten neljäs.

Keskustelua aiheesta

Myös Suomen miehet ylsivät parisprintissä loppukilpailuun

Kuva: Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Ristomatti Hakola parisprintin alkuerässä.

Suomen miehet hiihtivät neljänneksi maastohiihdon vapaan parisprintin alkuerässään Pyeongchangin olympialaisissa. Martti Jylhä ja Ristomatti Hakola saivat naisten tapaan finaalipaikan aikavertailun turvin.

Suomen erän voitti venäläisten olympiaurheilijoiden joukkue, josta Jylhä ja Hakola jäivät 2,5 sekuntia.

Finaali hiihdetään iltapäivällä.