Urheilu

Suomi taisteli, mutta Puola oli vahvempi

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Suomen jatkopaikka lentopallon miesten EM-kisoissa jää alkulohkon viimeisen pelipäivän maanantain varaan.
Isäntämaa Puola ryhdistäytyi Gdanskissa ja nuiji A-lohkossa avausvoittonsa, kun se kaatoi Suomen 3–0 (25–23, 25–21, 25–19).

Suomi ei antautunut taistelutta, mutta potkua ei lentopallon perinteistä menestysmaata vastaan vain ollut tarpeeksi. Puola karkasi päätöserässä Suomelta pikkuhiljaa.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo herätteli joukkuettaan Viro-ottelun tavoin ottamalla päätöserässä konkari Antti Siltalan vaihdosta yleispelaaja Niklas Seppäsen tilalle.

Kolmen vuoden takainen maailmanmestari Puola nousi lohkossa toiseksi Serbian jälkeen. Se on pisteen edellä Suomea ja Viroa, joka on lohkossa ainoana voitotta ja siksi vaarassa karsiutua pudotuspeleistä.

Viron oljenkorsi jatkopeleihin on Puola-ottelu. Viro tarvitsee kohtaamisesta ainakin pisteen. Suomi kohtaa alkulohkon päätteeksi maanantaina Serbian, joka on hyvin lähellä lohkovoittoa.

Suomi jäljessä vastaanottopelissä.

Suomen ja Puolan ottelu alkoi puoli tuntia myöhässä, kun Serbia ja Viro urakoivat A-lohkon aiemmassa ottelussa viisi erää ja reilusti yli lasketun ajan.

Puola lähti Suomea vastaan painetilanteessa, sillä isäntämaa oli hävinnyt torstaina EM-avauksensa Varsovassa 65 000 katsojan edessä Serbialle 0–3.

Myös Suomi-ottelun alku oli isäntämaalle vaikea. Suomi näytti 18–14-johdossa aiheuttavan Puolalle neljännen peräkkäisen erätappion.

Puolan herätti kuolleista erän alkupuolella syöttöjä seinille nostellut Bartosz Kurek. Yleispelaaja Kurekia ei suotta ole mainostettu maajoukkueensa ykköstähdeksi, sillä hän piti avauserän lopussa Suomea pilkkanaan.

Kurek syötti erän lopussa Puolan viiden pisteen putken aikana kolme ässää.

Puolan koko joukkue paransi syöttöpeliään. Se aiheutti päänvaivaa Suomelle, josta varsinkin Seppänen tuskaili vastaanottonsa kanssa.

Alussa Puolan torjuntaa iskuillaan hassutellut Olli-Pekka Ojansivu katosi erän loppua kohti näkymättömiin.

Puolalla voimaa vaihtopenkillä.

Niin ensimmäisessä kuin toisessakin erässä Suomi roikkui Puolan kyydissä ratkaisupalloihin saakka. Avauserässä Puola erkani voittoon tasatilanteesta 23–23, toisessa 20–20-tilanteesta.

Puolalla oli Suomea enemmän voimaa vaihtopenkillä.

Hakkuri Lukasz Kaczmarek kiitti vaihdosta kentälle päästyään ja nousi toisen erän lopussa ratkaisijaksi onnistuneella iskulyönnillä ja heti sen jälkeen ässäsyötöllä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat