Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

”Suomi tulee pitämään tästä aivan ehdottomasti kiinni” – myös EU:n oikeusvaltiomekanismi puhutti kyselytunnilla

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Pääministeri Sanna Marin (sd., kuvassa) vastasi eduskunnan kyselytunnilla myös Eurooppaa koskeviin ajankohtaisiin kysymyksiin. Hän kertasi eurooppaneuvoston torstaisen videokokouksen asialistalla olevan koronatilanne, mutta varmasti myös oikeusvaltioperiaate ja -mekanismi.

Anna-Liisa Blomberg

Demokraatti

– Odotan, että saamme puheenjohtajamaa Saksalta raportin neuvottelujen tilanteesta ja myös oikeusvaltioperiaatteesta, joka on Suomelle ja monille muille jäsenmaille aivan ehdottoman tärkeä, hän sanoi.

Unkari ja Puola estivät viikon alussa EU:n monivuotisen budjetin ja 750 miljardin euron elpymispaketin etenemisen, koska ne vastustavat kokonaisuuteen kuuluvaa oikeusvaltiomekanismia.

Marin kertasi, että heinäkuussa kaikkien EU-jäsenmaiden kesken päätettiin, että oikeusvaltioperiaate ja -mekanismi ovat tulevaisuudessa osa EU:n rahanjakoa. Hän korosti, ettei Suomi olisi hyväksynyt kokonaissopua, mikäli oikeusvaltioperiaate ei olisi ollut siinä ”hyvin yksiselitteisesti” mukana.

– Haluan korostaa sitä, että Suomi tulee pitämään tästä aivan ehdottomasti kiinni.

Kansanedustaja Harry Harkimo (liik.) kysyi, onko Suomen etujen mukaista, että EU:n koronapaketissa Suomi on ”tukevasti nettomaksaja sekä Italialle että Unkarille”.

– Mitä tulee monivuotiseen rahoituskehyksen tai myös elpymisvälineen osalta, niin on totta, että Suomi on nettomaksaja molemmissa, Marin sanoi.

– Tämän koronapandemian keskellä maa on kärsinyt paljon, ja tässä suhteessa elpymisvälineestä Italia on saamassa enemmän kuin maksamassa, mutta monivuotisen rahoituskehyksen osalta Italia on ollut pitkään nettomaksajien joukossa, Marin muistutti.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE