Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Suomi varautunut vastaanottamaan ukrainalaisia lastensuojelulapsia

iStock

Ukraina on pyytänyt keväällä 2022 Suomea selvittämään, voisiko Suomi vastaanottaa ukrainalaisia lastensuojelulapsia sodan jaloista Haagin sopimukseen perustuen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Asiaa on kartoitettu kesän aikana Helsingin kaupungin kanssa, tiedottaa sosiaali- ja terveysministeriö. Helsinki vastaa kansallisen lastensuojelulain mukaisesti kansainvälisistä lastensuojeluasioista. Mahdollinen siirtäminen koordinoidaan yhdessä Maahanmuuttoviraston kanssa.

Sosiaali- ja terveysministeriön sekä sisäministeriön edustajat ja Ukrainan konsuli Daniil Kononenko tapasivat ministeriön mukaan 15.9. Tapaamisessa STM kertoi Suomen varautuneen vastaanottamaan ukrainalaisia lastensuojelulapsia, jos Ukrainalla on tähän edelleen tarve.

”Meillä on luonnollisesti Ukrainan kanssa yhteinen tahtotila turvata lapset. Asian selvitys jatkuu Ukrainan sosiaaliministeriön kanssa mahdollisimman pian,” sanoo johtaja Anna Cantell-Forsbom STM:stä.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan moni suomalainen on halunnut osallistua ukrainalaisten auttamiseen. Osa auttajista on oma-aloitteisesti hakenut ihmisiä Ukrainasta ja sen lähialueilta. Ministeriön mukaan halu auttaa on ymmärrettävää. Viranomaiset muistuttavat kuitenkin, että taistelualueelta tulevat ihmiset tarvitsevat usein erityistä tukea, etenkin lapset.

Viranomaisilla ja avustusjärjestöillä on kokemusta lasten auttamisesta kriisitilanteissa. Ilman huoltajaa paossa olevien lasten auttaminen on viranomaisasia, sosiaali- ja terveysministeriö toteaa tiedotteessaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE