”Suoraa tulonsiirtoa kovan rahan asuntojen rakennuttajille” – SDP:n Myller arvostelee hallitusta

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) kertoi eilen, että valtio rahoittaa Raide-Jokeria 83 miljoonalla ja rahoitus otetaan Valtion asuntorahaston sisältä.

SDP:n kansanedustaja Riitta Myller muistuttaa, että Valtion asuntorahaston varoja on ensisijaisesti käytettävä kohtuuhintaisen asuntotuotannon edistämiseen. Pelkkä infran rahoitus ei riitä, vaan tarvitaan kokonaisuus, jossa saadaan aidosti lisää asuntotuotantoa hyvien liikenneyhteyksien varrelle ja nimenomaan sellaista, johon pieni- ja keskituloisella ihmisellä on varaa.

rahaston käyttäminen liikennerahoitukseen on hyväksyttävää vain kun sillä tuetaan kohtuuhintaisen asuntotuotannon rakentamista

– SDP on huolissaan hallituksen halusta tarjota kovan rahan asuntorakentajille anteliaita rahoitusvälineitä, joiden avulla ei valitettavasti synny asuntoja pienituloisille. Nyt tarvitaan panostuksia myös sosiaaliseen asuntotuotantoon.

Myllerin mukaan hallituksen suunnitelmat luoda niin kutsuttu 10 vuoden välimalli asuntotuotannon rahoitukseen on suoraa tulonsiirtoa kovan rahan asuntojen rakennuttajille.

– Se ei tuota pysyviä kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja markkinoille. Hallituksen on annettava selvitys eduskunnalle, miten se aikoo kasvattaa kohtuuhintaista asuntotuotantoa koko ajan lisääntyvän kysynnän tyydyttämiseksi, Myller vaatii.

SDP esitti vaihtoehtobudjetissaan, että käynnistetään asunto- ja liikennepolitiikan toimenpideohjelma, jossa asuntotuotanto ja liikennehankkeet sidotaan tiiviimmin yhteen. Keskeisenä työkaluna on kuntien tonttipolitiikan tehostaminen.

– Alkuvuoden tutkimustietojen kaupunkiseutujen asuntotarpeesta tulisi viimeistään nyt herättää hallitus ja vastuuministerit toimimaan. Aika on otollinen isojen hankkeiden käynnistämiseen sillä niillä on aina positiivisia työllisyysvaikutuksia.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat