Politiikka

SuPerin Paavola haluaa päättäjät töihin vanhainkotiin

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola haastaa kansanedustajat ja kuntapäättäjät työskentelemään työvuoron vanhustenhoidossa. Paavolan mukaan vanhustenhoidon arki avautuu työn tekemisen kautta, ja järkeviä päätöksiä on helpompi tehdä, kun ne pohjautuvat ymmärrykseen ja kokemukseen todellisesta tilanteesta.

– Nykyiset päätökset kertovat, ettei todellinen tilanne ole avautunut päätöksentekijöille, Paavola sanoo.

Hallitus on tehnyt päätöksen, jossa vanhustenhuollon henkilöstömitoitusta ollaan pienentämässä, vaikka todellisuudessa mitoituksia olisi SuPerin mukaan tarve nostaa.

”Vanhuspalvelulain 20§ palvelujen laadusta ei toteudu, jos hallitus mahdollistaa nykyistä pienemmän henkilöstömäärän asukasta kohden. Laki on kuitenkin suosituksia vahvempi, joten työantajan on suosituksista huolimatta turvattava riittävä määrä henkilökuntaa.”

”Hyvä hoito vaatii väistämättä sitä, että koulutettua hoitohenkilökuntaa on riittävästi hoitotyöhön ja asiakkaan kohtaamiseen. Hallitus ei saa sallia pienempää henkilöstömitoitusta vanhustenhoidossa”, SuPerin tiedotteessa todetaan.

SuPer järjestää mielenilmauksen hyvän vanhustenhoidon puolesta torstaina 6. lokakuuta klo 17.00 Kansalaistorilla Helsingissä.

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat