Politiikka

Supo pitää terrorismin uhka-arvion ennallaan Turun iskun jälkeen

Lehtikuva/Vesa Moilanen
Turun kauppatori tänään.
Lehtikuva/Vesa Moilanen
Turun kauppatori tänään.
Lehtikuva/Vesa Moilanen
Turun kauppatori tänään.

Suojelupoliisi säilyttää ennallaan terrorismia koskevan uhka-arvion Suomessa. Supon mukaan uhka on edelleen kohonnut eli tasolla kaksi neliportaisella asteikolla. Arviota nostettiin viimeksi kesäkuussa.

Supon päällikkö Antti Pelttari perusteli tiedotustilaisuudessa, että Turun isku mahtuu nykyisen uhka-arvion puitteisiin. Terrorismia koskevaa uhka-arviota korotettaisiin, jos isku Suomessa muuttuisi aiempaa todennäköisemmäksi.

Supon mukaan nyt ollaan ensimmäistä kertaa siinä tilanteessa, että terroriteon epäillään tapahtuneen Suomessa. Supo pitää todennäköisenä, että Turun puukotuksissa oli kyse nimenomaan terrori-iskusta. Nyt tutkinnan keskiössä on se, onko kyseessä ollut terroristijärjestö Isis tai onko iskusta epäilyllä ollut yhteyksiä Isisiin. Supo selvittää puukotuksesta epäillyn terroristiyhteyksiä yhteistyössä keskusrikospoliisin, Länsi-Suomen poliisin ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Turun iskijän arvioidaan sopivan yleisen terroriteon toteuttajan profiiliin. Puukotuksissa oli kyseessä sellainen iskutyyppi, johon Isis on kannustanut.

Pelttarin mukaan Turun puukotusten estäminen olisi ollut erittäin vaikeaa, koska iskusta ei ollut mitään konkreettista ennakkotietoa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat