Politiikka

”Surullinen esimerkki, ettei strategia toimi” – Kansanedustaja: Suomi saatava jalkapallon EM- tai MM-kisoihin 2030

Olisiko nyt aika kypsä saada ensimmäinen naispuheenjohtaja Palloliitolle? kansanedustaja Sirpa Paatero kysyy.
Olisiko nyt aika kypsä saada ensimmäinen naispuheenjohtaja Palloliitolle? kansanedustaja Sirpa Paatero kysyy.
Olisiko nyt aika kypsä saada ensimmäinen naispuheenjohtaja Palloliitolle? kansanedustaja Sirpa Paatero kysyy.

SDP:n kansanedustaja Sirpa Paatero haluaa Suomeen toimintamallin, jolla panostetaan jokaisen lapsen harrastusmahdollisuuksien lisäämiseen, valmennuksen laatuun ja harrastuspaikkoihin. Paateron mukaan tavoitteena on oltava, että Suomi pelaa jalkapallon arvokisoissa vuoteen 2030 mennessä.

– Suomi on menestynyt kansainvälisesti suurissa palloilulajeissa viime vuosina kuten lentopallossa ja koripallossa. Yksi erinomainen esimerkki on Susijengi. Nyt myös suomalainen jalkapallo tarvitsee menestymisstrategian. Tavoitteena on oltava, että Suomi pelaa miesten jalkapallon EM- tai MM-kilpailuissa vuoteen 2030 mennessä.

Paateron mukaan tämä vaatii selkeän suunnitelman, jolla panostetaan jokaisen lapsen harrastusmahdollisuuksien lisäämiseen, valmennuksen laatuun ja harrastuspaikkoihin.

– Viime vuodet painopisteenä on ollut huippu-urheiluun ja erityisesti yksilölajeihin panostaminen. Jalkapallo on surullinen esimerkki siitä, että strategia ei toimi ja siksi meidän on muutettava painopistettä ruohonjuuritasolle. On käännettävä ajattelu ylösalaisin pois huippu-urheilun keskiöstä, järjestörakenteen muutoksista ja valmennuksen keskittämisestä. Sitä vastoin on panostettava entistä enemmän lähiliikuntapaikkoihin, seuratoimintaan sekä lasten ja nuorten valmennukseen. Huippujen löytyminen tarvitsee laajan pohjan. Mallia voimme ottaa Islannista. Myös meillä on edellytykset onnistua paremmin.

Palloliitolla on tulossa merkittäviä valintoja joista Paatero toivoo, että Palloliiton uusi puheenjohtaja on henkilö, joka uskaltaa visioida tulevaisuuteen eikä pelkää tehdä tarvittaessa merkittäviäkin muutoksia.

– Tarvitsemme selkeän tulevaisuusvision, jota aletaan toteuttaa määrätietoisesti. Toivon, että mahdollisimman moni lähtee tavoittelemaan Palloliiton puheenjohtajuutta. Erityisesti kannustan naisia hakemaan tähän tehtävään. Olisiko nyt aika kypsä saada ensimmäinen naispuheenjohtaja Palloliitolle?

Vähimmäisvaatimuksena Paatero pitää sitä, että Palloliiton hallituksessa naisten lukumäärä nousee nykyisestä yhdestä ainoasta naisesta. Jo pitkään on tavoitteena ollut eri lajeissa että luottamushenkilöiden valintoja katsotaan lajin harrastajamäärien mukaan.

– Jalkapallo on kansainvälinen, naisten ja miesten, tyttöjen ja poikien peli. Naisten edustusta Palloliiton hallituksessa on tarvetta nostaa. Kannattaa muistaa, että naisten maajoukkueella on kokemusta arvokisoista.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat