Politiikka

Susanna Huovinen kertoi kantansa puheenjohtajuuden tavoittelemiseen – Sanna Marinin kanta pysynyt samana kuin kesällä

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja, peruspalveluministerinä ja liikenne- ja viestintäministerinäkin toiminut Susanna Huovinen ei tavoittele helmikuisessa puoluekokouksessa SDP:n puheenjohtajuutta.

Hän kertoo saaneensa viimeisten viikkojen aikana kyselyjä lähteä tavoittelemaan paikkaa.

– Olen yllättynyt siitä, että tuli useammalta taholta pyyntöjä harkita asiaa. Näin lupasin tehdä ja olen päätynyt siihen ratkaisuun, että en ole lähdössä tähän kisaan enkä ole käytössä tähän tehtävään, Susanna Huovinen sanoo Demokraatille.

Hän toteaa vuosien varrella seuranneensa läheltä, millaista puheenjohtajan työ on.

– Se on tosi raskas homma ja siihen pitää olla valmiutta sitoutua 110-prosenttisella intensiteetillä. Nyt oma elämäntilanne ja muu huomioonottaen se ei tässä vaiheessa olisi mahdollista. Minulla on kaksi kouluikäistä lasta Jyväskylässä ja puoliso, jolla on myös hyvin vaativat tehtävät, Huovinen sanoo ja vetoaa siis ensisijaisesti perhesyihin.

– Toki olen harkinnassa käynyt muitakin asioita läpi, joita en koe tarvetta sen kummemmin selittää. Halusin harkita, koska henkilöt ja tahot, jotka ovat lähestyneet, ovat suuresti arvostamiani ihmisiä. Olin kovin otettu, että tällaisia pyyntöjä sain. On myös velvollisuus harkita, olen käyttänyt tämän muutaman viikon  periodin tähän pohdintaan.

Puheenjohtaja Antti Rinne ilmoitti tänään puoluevaltuustossa Hyvinkäällä tavoittelevansa jatkokautta SDP:n johdossa.

”Reilua kertoa jo tässä vaiheessa.”

Susanna Huovinen sanoo, että on reilua ilmoittaa oma kantansa jo tässä vaiheessa, jos oma päätös on selvä, eikä elätellä tai pitää esillä mahdollista ehdokkuutta viikko tolkulla.

– En ole nyt kyllä pyrkimässä mihinkään, koetan hoitaa kansanedustajan velvollisuudet ja tehtävät niin hyvin kuin osaan. Seuraan mielenkiinnolla miten puheenjohtajakeskustelua käydään.

Huovinen ei ala ennnustaa, nähdäänkö SDP:ssä puheenjohtajavaali.

Hän ei myöskään ota kantaa siihen, ketä hän mahdollisesti siinä kannattaisi. Hän toteaa, ettei ole puoluekokousedustajakaan.

– Puoluekokousedustajat päättävät. Ei ole minun asia tässä vaiheessa ottaa asiaan kantaa. Seuraan tilannetta ja katson, jos tulee tarvetta myöhemmässä vaiheessa kantoja muodostaa. Tässä vaiheessa seuraan, tuleeko ylipäätään vaalia.

Puheenjohtaja Antti Rinteestä Huovinen toteaa, että Rinne on onnistunut joissain asioissa ja joissakin asioissa saattaa olla parannettavaa.

– Nämä ovat mielipidekysymyksiä, joissa mielipiteet voivat puolueväen sisälläkin vaihdella paljon. En halua ryhtyä ketään arvioimaan, kun tilanne on auki. Jokainen puheenjohtaja on omanlaisensa. Kaikilla aiemmilla ja tulevilla puheenjohtajilla on omat vahvuusalueensa ja sitten on kehittämisen paikkansa. Ei Rinne tästä ole poikennut.

Kansanedustaja Sanna Marinin nimi on ollut myös esillä median puheenjohtajuuspekulaatioissa. Marin on jo kesällä ilmoittanut, ettei ole käytettävissä. Marin vahvistaa Demokraatille, että tilanne ei ole tästä muuttunut. Hän ei ole käytettävissä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat