Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Susanna Koski: ”Mikä on suomalaisen kiintiönaisen suurin saavutus? Ja kuka se olisi? Ei tule mieleen.”

Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski lyttää sukupuolikiintiöt Tekijälehdessä.

Rane Aunimo

”Ne ovat esimerkki siitä, miten yritetään keinotekoisesti ratkaista jotain koettua ongelmaa. Se on tuulahdus menneisyydestä, vaikka käytäntö on oikeasti ihan muuta. Olen mahdollisuuksien tasa-arvon kannattaja, mutta se ei tarkoita sitä, että lopputuloksen pitäisi kaikkialla ja kaikkien osalta olla samankaltainen.”

Koski kysyy, mikä on suomalaisen kiintiönaisen suurin saavutus.

”Ja kuka se olisi? Ei tule mieleen.”

Maria Nyroos.

Helsingin Demarinaisten puheenjohtaja Maria Nyroos sanoo lehden haastattelussa, että tasa-arvo ei toteudu kiintiöillä, mutta ne ovat hänen mukaansa osa työkalupakkia.

”Yli sadan maan parlamentissa on käytössä jonkunlaiset kiintiöt, Suomessa ei. Kiintiöitä voidaan hyödyntää niin poliittisessa demokratiassa, yritysmaailmassa tai muissa päättävissä elimissä.”

Koski kertoo, että häneltä on kysytty Helsingin Sanomien haastattelussa, miten paljon hän uskoo saaneensa ääniä ulkonäkönsä ansiosta.

”Kiinnostavampaa olisi tietää, paljonko olen ääniä sen takia menettänyt! Ulkonäkö on aivan epäolennaista asioissa, joiden kanssa työskentelen.”

Nyroos puolestaan sanoo, että kun hänet palkattiin kaupan kassalle, esimiehenä oli mies, joka tykkäsi palkata nuoria naisia.

”Haittoja on ollut politiikassa. Siellä on hiljennetty ja lueteltu lista syitä, miksi en ole yhtä pätevä kuin mies johonkin rooliin, vaikka puhumme ihan samoja asioita. Ovia on suljettu ennen kuin on edes päässyt yrittämään.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE