Urheilu

Susijengillä tiukka paikka tänään klo 20 – ”Voisin luetella heidän huippunimiään koko päivän”

Lehtikuva
Suomen tähtipelaaja on Petteri Koponen, jonka lopullinen pelikunto on arvoitus loukkaantumisen jäljiltä.
Lehtikuva
Suomen tähtipelaaja on Petteri Koponen, jonka lopullinen pelikunto on arvoitus loukkaantumisen jäljiltä.
Lehtikuva
Suomen tähtipelaaja on Petteri Koponen, jonka lopullinen pelikunto on arvoitus loukkaantumisen jäljiltä.

Suomi aloittaa tänään pelinsä koripalloilun EM-kisoissa Helsingissä ottelulla Ranskaa vastaan. Kamppailu käynnistyy kello 20 Helsingin Areenassa.

Suomi kohtaa alkulohkossa myös Slovenian, Puolan, Kreikan ja Islannin. Kuuden joukkueen alkulohkon neljä parasta etenevät jatkopeleihin Istanbuliin.

Edellisen kerran koripalloilun miesten EM-kisoja pelattiin Suomessa viisikymmentä vuotta sitten, 1967.

Suomen Jamar Wilsonilla on Ranskan kohtaamisesta muistoja, jotka eivät koskaan pyyhkiydy mielestä pois.

Wilson nimittäin pelasi ensimmäisen maaottelunsa Suomen koripallomaajoukkueessa kaksi vuotta sitten, ja vastassa oli juuri Ranska. Suomi ei pelkästään rimpuillut, sillä kivikova Ranska taipui harjoitusottelussa polvilleen.

Optimistisimmat kannattajat odottavat tänä iltana Suomelta vastaavaa esitystä, kun joukkue aloittaa EM-kotiturnauksensa Ranska-ottelulla.

Ranska lähtee otteluun ennakkosuosikkina, vaikka joukkueen riveistä puuttuu loukkaantumisten ja kieltäytymisten vuoksi iso nippu tekijämiehiä.

– Heillä on hyviä pelaajia NBA:sta ja eurooppalaisista huippujoukkueista. Voisin luetella heidän huippunimiään koko päivän, pelintekijä Wilson myöntää.

Wilson pelasi viime kaudella Espanjan liigaa Estudiantesissa, jonka värejä kantoi myös Ranskan maajoukkuemies Edwin Jackson. Ranskan tason laajuudesta kertoo, ettei Jackson ole maajoukkueensa suurimpia nimiä.

– Jackson on yksi parhaista korintekijöistä, jonka olen koskaan nähnyt. Hän voitti Espanjan liigan korikuninkuuden, Wilson muistelee.

Wilson pääsee muiden suomalaispelaajien kanssa EM-kotiyleisön eteen. Se merkitsee Yhdysvalloissa syntyneelle pelaajalle paljon.

– Yksi elämäni kohokohdista on, kun pääsin vuonna 2015 ensimmäisen kerran pelaamaan Suomen paidassa. Tunnetta ei voi muutoin kuvailla.

EM-turnaukseen valmistavat ottelut eivät sujuneet Suomelta kovin hyvin.

– Meidän täytyy luonnollisesti parantaa puolustamistamme. Meidän täytyy iskeä ensin eikä odottaa iskuja.

Wilsonin seurajoukkuetilanne on tällä hetkellä auki.

– Muutamia tarjouksia on tullut, mutta haluan odottaa oikeaa vaihtoehtoa. Haluan mennä joukkueeseen, joka taistelee mestaruudesta. Haluan pelata edelleen ulkomailla, Wilson paljastaa.

Suomen ja Ranskan välinen EM-ottelu alkaa tänään kello 20.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat