Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Suuri valiokunta ruotii tänään EU:n ja Britannian kauppasopua

Lehtikuva
Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.).

Eduskunnan suuri valiokunta käsittelee EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan (UK) uutta suhdetta koskevaa sopimusta etäkokouksessaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

EU:n ja UK:n sopimuksen väliaikainen soveltaminen edellyttää EU:n neuvoston päätöstä ja eduskunnan on käsiteltävä asiaa ennen neuvoston kokousta. Eduskunnan kannan asiassa päättää suuri valiokunta

Suuren valiokunnan etäkokouksen tarkoituksena on selvittää, kannattaako valiokunta valtioneuvoston ehdottamaa Suomen kantaa, jonka mukaan Suomi äänestää sopimuksen hyväksymisen puolesta EU:n neuvostossa.

Jouluaattona valmiiksi neuvoteltu kauppasopimus EU:n ja Britannian välillä etenee tänään monissa toimielimissä. EU-komissio ehdottaa, että EU-maat hyväksyvät sen väliaikaisesti sovellettavaksi helmikuun loppuun asti.

Suomessa sopimusta käsitellään heti aamulla EU-ministerivaliokunnan kirjallisessa menettelyssä, minkä jälkeen eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) esittelee sitä eduskunnan suurelle valiokunnalle, joka vahvistaa Suomen kannan asiassa.

Jäsenmaista koostuva ministerineuvosto hyväksyy sopimuksen kirjallisella menettelyllä tiistain aikana. EU-parlamentissa ryhmien johtajien on määrä päättää aikataulusta aamupäivällä pidettävässä kokouksessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE