Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

Suurille Wall Street -yhtiöille miljardisakot – työntekijöiden viestintä ei ollut valvottavissa

AFP / LEHTIKUVA / ANGELA WEISS

Yhdysvalloissa viranomaiset ovat määränneet yhteensä noin 1,8 miljardin dollarin edestä sakkoja suurille Wall Street -yhtiöille. Taustalla ovat puutteet lain edellyttämien tietojen säilyttämisessä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Joukossa olivat muiden muassa Barclays, Bank of America, Deutsche Bank ja Goldman Sachs. Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio SEC kertoi lausunnossaan, että yhtiöt eivät olleet keränneet ja säilyttäneet sähköistä viestintää, jonka pitää olla valvojien saatavilla. Kyse on esimerkiksi työntekijöiden toisilleen henkilökohtaisista puhelimistaan lähettämistä tekstiviesteistä.

SEC ilmoitti 16 yhtiön saavan yhteensä 1,1 miljardin suuruiset sakot maksettavakseen. Yhdysvaltojen johdannaismarkkinoita säätelevä Commodity Futures Trading Commission (CFTC) ilmoitti puolestaan samanaikaisessa, samoja yhtiöitä ja samoja rikkeitä käsitelleessä selvityksessään päätyneensä 710 miljoonan dollarin maksuihin.

SEC:n tutkinnassa selvisi, että sekä vanhemmat että nuoremmat työntekijät yhtiöissä käyttivät keskinäisessä viestinnässään toistuvasti muita kuin virallisia kanavia, mikä voi SEC:n mukaan vaikuttaa valvontaan.

ENITEN MAKSETTAVAA tuli Bank of Americalle, SEC:ltä ja CFTC:ltä yhteensä 225 miljoonaa dollaria.

Viime joulukuussa SEC määräsi JPMorgan Chaselle yhteensä 125 miljoonan dollarin sakon vastaavista puutteista, minkä seurauksena asiaa alettiin komission mukaan tarkastella koko alan laajuisesti.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE