Urheilu

Suurimmat mitalitoiveet maasto- ja ampumahiihdossa – 14 suomalaista tositoimissa tänään Etelä-Koreassa

Lehtikuva / Anders Wiklund
Kaisa Mäkäräinen viritteli tähtäystään kuntoon Pyeongchangissa.
Lehtikuva / Anders Wiklund
Kaisa Mäkäräinen viritteli tähtäystään kuntoon Pyeongchangissa.
Lehtikuva / Anders Wiklund
Kaisa Mäkäräinen viritteli tähtäystään kuntoon Pyeongchangissa.

Etelä-Koreassa ja suomalaisissa kotikatsomoissa on tänään kiireinen ja mitalintoiveinen olympiapäivä, sillä 14 suomalaisurheilijaa kilpailee tänään Pyeongchangissa. Mitalitoiveita on ainakin naisten maastohiihdossa ja ampumahiihdossa.

Curlingin parikilpailussa Oona Kauste ja Tomi Rantamäki saivat pelinsä kulkemaan aamuottelussa Norjaa vastaan, mutta voittotilin avaaminen jäi milleistä kiinni. Norja voitti Suomen jatkopäässä 7–6, mutta suomalaiset yrittävät avausvoittoaan myöhemmin tänään Kiinaa vastaan.

– Olen ymmärtänyt, että Kiina ja Korea ovat keskenään kilpasilla. Voi olla, että korealaisyleisö innostuu kannustamaan meitä, Norja-ottelussa harjallaan yleisöä pumpannut Rantamäki hymyili.

Curlingin ottelu Kiinaa vastaan alkaa kello 13.05 Suomen aikaa.

Lumilautailun miesten slopestylessa mitalit jäivät haaveeksi, kun suomalaislaskijat karsiutuivat sunnuntain olympiafinaalista aamun karsinnoissa.

Karsinnassa laskivat Kalle Järvilehto, Peetu Piiroinen, Rene Rinnekangas ja Roope Tonteri. Tonteri laski lähimmäksi finaalipaikkaa. Hän jäi vajaan pisteen päähän ruotsalaisesta Niklas Mattsonista, joka pudotti Tonterin jatkosta. Tonteri sai 72,60 pistettä ja Mattson 73,53.

Radan profiili sopii minulle,

Maastohiihdossa on jaossa kisojen ensimmäiset mitalit lajissa, joka on viimeistä kertaa arvokisaohjelmassa. Naisten 7,5+7,5 kilometrin yhdistelmähiihdossa ovat suomalaisista mukana ensikertalaiset Johanna Matintalo ja Laura Mononen ja kokeneemmat Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski.

Lahden viime talven MM-kisoissa Pärmäkoski avasi arvokisojen henkilökohtaisen mitalitilinsä vastaavalla matkalla, tänään olisi sauma ottaa uran ensimmäinen henkilökohtainen olympiamitali.

Naisten hiihto alkaa kello 9.15 Suomen aikaa. Neljä tuntia myöhemmin eli kello 13.15 alkaa ampumahiihdon naisten pikamatka, joka on muun muassa Kaisa Mäkäräiselle ensimmäinen mitalimahdollisuus.

– Radan profiili sopii minulle, Mäkäräinen ennakoi.

Mäkäräisen lisäksi suomalaisista kisaavat Mari Laukkanen ja olympiadebytantit Venla Lehtonen ja Laura Toivanen.

Mäkihypyssä Suomella on täysi kvartetti, kun Antti Aalto, seitsemänsien olympialaisten konkari Janne Ahonen, Andreas Alamommo ja Eetu Nousiainen varmistivat torstain karsintakilpailusta pääsynsä kisaan. Normaalimäen kisa alkaa kello 14.35 Suomen aikaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat