Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Suurin sotilastukikohta hiljenee – Yhdysvaltain vetäytyminen Pohjois-Syyriasta jatkuu

LEHTIKUVA / AFP Delil Souleiman

Yhdysvaltain sotajoukot ovat tänään vetäytyneet yhdestä tukikohdasta Pohjois-Syyriassa, kertoo Syyrian sotaa seuraava Syrian Observatory for the Human Rights -järjestö (SOHR).

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtaja on nähnyt yli 70:n Yhdysvaltain ajoneuvon kulkevan läpi Tal Tamrin kaupungin helikopterisaattueessa ja lastinaan sotavälineitä.

SOHR-järjestö kertoo, että saattue on evakuoinut Sarrinin sotilastukikohdan. Sarrin on järjestön mukaan Yhdysvaltojen suurin sotilastukikohta Pohjois-Syyriassa ja se sijaitsee Turkin suunnitteleman turvavyöhykkeen laidalla.

Turkki ja Yhdysvallat sopivat torstaina viisipäiväisestä tulitauosta Turkin käytännössä haltuunsa saamille alueille.

Tulitaukosopimuksen ehtona oli, että kurdit vetäytyvät rajan tuntumasta alueelta, jolle Turkki haluaa perustaa turvavyöhykkeen ja jonne Syyrian sotaa paenneet voisivat palata. Kurdijoukoilla on tiistai-iltaan aikaa asti poistua.

Turkin hyökkäys Pohjois-Syyriaan alkoi, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti aiemmin tässä kuussa vetävänsä Yhdysvaltain joukkoja pois alueelta.

Päätös tuomittiin laajalti niin kotimaassa kuin maailmallakin, sillä kurdit ovat olleet Yhdysvaltojen liittolaisia äärijärjestö Isisin vastaisessa taistelussa. Turkki puolestaan pitää kurdeja terroristeina.

Yhdysvaltalaisjoukkojen on tällä viikolla kerrottu vetäytyneen muiltakin Pohjois-Syyrian alueilta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE