Ulkomaat

Syyrian liittolaiset: Israel valehtelee ilmatilaloukkauksesta

LEHTIKUVA / AFP PHOTO Jack Guez
Israelin F-16-hävittäjän jäännöksiä tutkitaan Syyriassa.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO Jack Guez
Israelin F-16-hävittäjän jäännöksiä tutkitaan Syyriassa.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO Jack Guez
Israelin F-16-hävittäjän jäännöksiä tutkitaan Syyriassa.

Syyrian liittolaiset Iran, Venäjä ja Hizbollah-sissit kiistävät Israelin väitteen, jonka mukaan Iranin miehittämätön ilma-alus olisi loukannut Israelin ilmatilaa.

Ne sanovat yhteisessä julkilausumassaan Israelin valehtelevan ja lupaavat vastata mahdolliseen ”uuteen aggressioon päättäväisesti ja ankarasti”.

Israelin asevoimat teki tänään Syyriassa laajamittaisen ilmahyökkäyksen. Israel sanoi pysäyttäneensä ilmatilaansa tunkeutuneen miehittämättömän iranilaisen ilma-aluksen.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Israel julkisesti ilmoitti hyökänneensä Syyriassa iranilaisiksi tunnistamiinsa kohteisiin sitten sisällissodan alkamisen vuonna 2011.

Israelin F-16-hävittäjä syöksyi maahan Israelin pohjoisosassa sen jälkeen, kun Syyrian ilmapuolustus oli tulittanut israelilaiskoneita. Lentäjien kerrotaan olevan hengissä, mutta yksi on vakavasti haavoittunut.

Venäjä kehottaa malttiin.

Venäjä kehottaa Syyriassa kaikkia osapuolia malttiin Israelin tehtyä laajan ilmahyökkäyksen Syyriaan. Venäjän mukaan Syyriassa olevien venäläissotilaiden hengen vaarantamista on mahdotonta hyväksyä.

Venäjän ulkoministeriö kehottaa osapuolia välttämään kaikkia tekoja, jotka voisivat johtaa tilanteen mutkistumiseen entisestään.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat