Politiikka

Syytös vihreille: ”Unohti opettajat, sairaanhoitajat ja insinöörit”

Lehtikuva/Martti Kainulainen
Lehtikuva/Martti Kainulainen
Lehtikuva/Martti Kainulainen

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra suomii vihreiden vaihtoehtobudjettia. Kopra tyrmää keskiluokan veronkiristykset, joita vihreät budjetissaan suunnittelee.

”Olen aidon hämmästynyt siitä, kuinka paljon vihreät ovat kiristämässä tavallisten ahkerien suomalaisten keskituloisten verotusta. Puolue on unohtanut varjobudjettissaan opettajat, sairaanhoitajat ja insinöörit. Ei hyvinvointia turvata kasaamalla keskituloisten perheiden niskaan lisää kiviä, vaan suunnan pitäisi olla päinvastainen. Veronmaksajien Keskusliiton tekemien vertailujen perusteella esimerkiksi keskituloisen opettajan tuloverotus on Ruotsissa ja Norjassa noin 5-6 prosenttiyksikköä keveämpää kuin Suomessa. Nyt vihreät ovat entisestään kasvattamassa eroa suhteessa muihin Pohjoismaihin”, Kopra hämmästelee tiedotteessaan.

”Puheenjohtaja Touko Aalto kutsui hallituksen budjettiehdotusta kokoomuslaiseksi. Jos Aalto tarkoittaa tällä veroratkaisua, jossa kenenkään ansiotuloverotus ei kiristy ensi vuonna ja joka turvaa palkansaajien ostovoiman, niin otan tämän pelkästään kehuna. Toisin kuin vihreät, kokoomus kantaa huolta keskiluokan kovasta verorasituksesta. Jos työstä jää aina vain vähemmän omaan käteen, kannustimet opiskella, tehdä työtä tai yrittää heikkenevät. Tämä vähentää sitä veropohjaa, jolla rahoitamme myös hyvinvointipalvelumme”, Kopra muistuttaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat