Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Syyttäjä: Poliisiammattikorkeakoulun opettaja tarttui opiskelijoita lantiosta, pakaroista ja rinnoista – ahdisteli myös naiskollegaa

lehtikuva / aleksi tuomola

Syyttäjä vaatii ehdollista vankeusrangaistusta Poliisiammattikorkeakoulussa (Polamk) voimankäytön opettajana toimineelle miehelle. Syyttäjän mukaan ylikonstaapeli käytti seksuaalisesti hyväkseen kuutta naisopiskelijaa ja ahdisteli seksuaalisesti naiskollegaansa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2015–2018. Syyttäjän mukaan mies muun muassa tarttui opiskelijoita lantiosta, pakaroista ja rinnoista.

– (Syytetty) on voimakeinojen käytön oppitunnilla ottanut (asianomistajaa) takaapäin kaksin käsin lantiosta kiinni ja samalla työntänyt joitain kertoja keskivartalonsa etuosalla tätä pakaroista, syytteessä sanotaan.

Epäillyt teot ovat tapahtuneet oppituntien lisäksi Polamkin juhlissa.

– (Syytetty) on Poliisiammattikorkeakoulun niin sanotuissa Sikajuhlissa eroottiseen sävyyn kehunut (asianomistajan) pakaroita ja samalla tai välittömästi sen jälkeen, usean muun juhlaan osallistuneen nähden, tehnyt lähellä tämän pakaroita käsillään liikettä jäljitellen pakaroiden puristamista, syytteessä sanotaan.

Syyttäjä katsoo miehen väärinkäyttäneen törkeästi asemaansa opettajana.

– (Hän) on Poliisiammattikorkeakoulun opettajan asemaa, ylikonstaapelin virassa, hyväksi käyttäen saanut asianomistajan alistumaan seksuaalista itsemääräämisoikeuttaan olennaisesti loukkaavan teon kohteeksi, haasteessa sanotaan.

STT ei ole saanut oikeudesta syytetyn ylikonstaapelin kirjallista vastausta. Aamulehden mukaan mies kiistää kaikki syytteet. Hän on oikeussalissa kommentoinut syytteitä muun muassa sanomalla, ettei hänellä ole ollut seksuaalista tarkoitusta tai epäillyt, että kyseessä on väärinkäsitys, lehti kirjoittaa.

Aamulehti: Kollega toi asian Polamkin tietoon

Epäilty kollegan ahdistelu tapahtui Virossa. Syyttäjän mukaan mies kosketteli naista reidestä ja pakaroista ja loukkasi näin tämän seksuaalista itsemääräämisoikeutta.
Aamulehden mukaan nainen toi aikanaan tapahtumat Polamkin johdon tietoon. Hän oli lehden mukaan kuullut opiskelijoiden puhuvan epäasiallisesta käytöksestä ja pyytänyt heitä kertomaan asiasta. Opiskelijat puhuivat hänelle, minkä jälkeen hän raportoi asiasta eteenpäin, Aamulehti kertoo.

Lehden mukaan syytetty ylikonstaapeli sanoi oikeudessa, että naisen kertomuksen taustalla voivat olla kaksikon keskinäiset viilenneet välit.

Miestä syytetään kuuden seksuaalisen hyväksikäytön sekä seksuaalisen ahdistelun lisäksi virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syyttäjän mukaan mies on tahallaan rikkonut virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin ja määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa.

– Teko, huomioon ottaen sen haitallisuus ja vahingollisuus ja muut tekoon liittyvät seikat, ei ole kokonaisuutena arvostellen vähäinen, syytteessä sanotaan.

Mies on haastehakemuksen mukaan pidätettynä virastaan.

STT–Jecaterina Mantsinen

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE