Kotimaa

Syytteitä nostettu Turun puukkoiskusta – epäiltyä syytetään terroristisista teoista

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on päättänyt nostaa syytteitä Turussa elokuussa tehdyistä puukotuksista. Syytteeseen on asetettu vuonna 1994 syntynyt Marokon kansalainen, joka on tällä hetkellä vangittuna todennäköisin syin teoista epäiltynä. Asiasta kertoo Valtakunnansyyttäjänvirasto tiedotteessaan.

Syytteet koskevat kahta terroristisessa tarkoituksessa tehtyä murhaa sekä kahdeksaa terroristisessa tarkoituksessa tehtyä murhan yritystä.Vastaajan epäillään toimineen terroristisessa tarkoituksessa siten, että hänen tarkoituksenaan on ollut aiheuttaa vakavaa pelkoa väestön keskuudessa.

Vastaaja ei missään vaiheessa esitutkinnan aikana ole kiistänyt syyllistyneensä epäiltyihin puukotuksiin. Oman ilmoituksensa mukaan vastaajalla ei kuitenkaan ole ollut aitoja muistikuvia kaikista puukotustapahtumista. Vastaaja ei toistaiseksi ole ilmaissut selkeää kantaansa siihen, onko hän tehnyt teot syytteissä väitetyin tavoin terroristisessa tarkoituksessa.

Koska kysymys on terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä rikoksista, syytteen nostamisesta on päättänyt tavanomaisista rikoksista poiketen apulaisvaltakunnansyyttäjä. Apulaisvaltakunnansyyttäjä on määrännyt kihlakunnansyyttäjä Hannu Koistisen Oulun syyttäjänvirastosta ja neuvottelevan virkamiehen Sampsa Hakalan Valtakunnansyyttäjänvirastosta ajamaan nostettuja syytteitä.

Haastehakemus asiassa on 27.2.2018 toimitettu Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen, jossa rikosasia käsitellään.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat