Politiikka

Taas alkoi vääntö työelämän vitsauksesta: ”Kysyin työministeriltä, ei vastannut”

Thinkstock
Thinkstock

Eduskunta on aloittanut vaalikautensa lähetekeskustelulla yhdestä työelämän vitsauksesta, nollatuntisopimuksista.

Kansanedustaja, ex-työministeri Tarja Filatov (sd.) kysyi alkajaisiksi työministeri Jari Lindströmiltä (sin.), poistaako laki nollatuntisopimuksista tilanteet, joissa työntekijällä on työpaikka, mutta ei viikkoihin työtunteja.

– Ei vastannut. Ei taida poistua, Filatov tviittaa.

Hän muistuttaa, että nollasopimukset aiheuttavat taloudellista epävarmuutta. Ne myös antavat työnantajalle mahdollisuuden kiertää työntekijän suojaksi tarkoitettuja säännöksiä.

– Nollasopimukset ovat käytännössä työsuhteita ilman työsuhdeturvaa.

Filatov pahoin pelkää, että tänäänkin annettavien hallitusten esitysten jälkeen avoimeksi jää paljon asioita. Esimerkiksi se, millaisissa tapauksissa nollatuntisopimusta ei voida hyväksyä.

– Muutosten jälkeenkin nollatuntityötä tekevä jää yhä työelämässä yksin ja eriarvoiseen asemaan.

SDP vaatii, että työelämän peruspelisääntöjen on koskettava kaikkia työntekijöitä ja kaikkea työtä, myös 0-tuntisopimuksia.

– Ei voi olla olemassa työsuhteen muotoa, jota ei tunneta lainsäädännössä. Lisäksi selkeämpää lainsäädäntöä ei tarvita reiluja työnantajia varten, vaan niitä, jotka yrittävät laistaa työnantajan velvoitteitaan nollasopimuksi, Filatov painottaa.

SDP:n malli tuo työvuoroihin ennakoitavuutta.

Tarja Filatovin mukaan SDP:n malli ei lähde kieltämään työajan vaihtelua, jos se on kausivaihtelujen tai kysyntävaihtelujen vuoksi välttämätöntä.

– Sen sijaan mallimme tarkoitus on tuoda työntekijälle arjen turvaa puuttumalla ilmeisiin väärinkäytöksiin työsuhteissa.

SDP:n malli tuo työvuoroihin ennakoitavuutta. Se turvaa palkanmaksun sairausajalta ja vanhempainvapailta sekä työttömyysturvan silloinkin, kun työtunnit loppuvat tai ovat vähäisiä.

– Me edellytämme, että työsopimukseen kirjataan todellinen työaika. Työajan vaihteluväliä ei saa käyttää työntekijän irtisanomis-, lomauttamis-, tai osa-aikaistamissuojan kiertämiseen.

Filatovin mukaan SDP haluaa myös yhteistoimintalain muutosta. Työnantajan pitää seurata niiden työntekijöiden määrää ja työsuhteiden perusteita, joilla on vaihteleva työaika. Työnantajan pitää myös selvittää kahdesti vuodessa, minkä verran vaihtelevan työajan työntekijöitä on ja millä perusteella.

– Näin voidaan arvioida, onko työpaikalla oikeasti tarve osa-aikaisuuteen. Näin voidaan myös estää ettei työpaikalle synny reserviä, jolle annetaan tyhjiä työllistymislupauksia.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat