Politiikka

Taas uusi kansalaisaloite lähestyy 50000 nimen rajaa – ilmoituksia alkoi kertyä, kun Hjallis Harkimo kertoi jääkiekko-ottelussa vammautuneesta Miikasta

Tammikuussa vireille pantu kansalaisaloite vaatii, että vakuutus- ja eläkelaitosten lääkäreiltä on poistettava ”mielivaltainen oikeus kumota potilasta hoitavan lääkärin lausuntoja”.

Aloite on kerännyt taakseen jo noin 43 000 kannatusilmoitusta, joten on erittäin todennäköistä, että se onnistuu 50 000 nimen hankkimisessa ennen heinäkuun 10. päivää.. Jos nimiä kertyy vähintään 50 000, aloite saa eduskuntakäsittelyn.

Kansalaisaloite tuntuu saaneen vauhtia taakseen sen jälkeen, kun kokoomuksen kansanedustaja Harry Harkimo nosti aloitteen esiin blogikirjoituksessaan 22. helmikuuta. Kansalaisaloite oli kerännyt ennen sitä noin 14 000 nimeä taakseen. Vajaa kaksi viikkoa myöhemmin nimiä on jo pitkästi yli 40 000.

Aloitteen perusteluissa kirjoitetaan:

”Koko sosiaalivakuutusjärjestelmän uskottavuuden kannalta lääkäreiden antamilla lausunnoilla ja todistuksilla on keskeinen merkitys. Vakuutusyhtiöiden ja eläkelaitosten lääkäreille asetettu erivapaus lääketieteellisiä kannanottoja ja lausuntoja koskien on omiaan lisäämään epäluuloja koko järjestelmää kohtaan. Samalla käytäntö vähentää vakuutuspäätösten uskottavuutta ja on omiaan lisäämään vakuutetun kokemaa epäoikeudenmukaisuutta. Vakuutusyhtiöiden ja eläkelaitosten omien lääkäreiden ja ulkopuolisten asiantuntijalääkäreiden lausunnot tulee asettaa jatkossa muodollisesti yhtäläiseen asemaan. Tämän vuoksi vakuutusyhtiöiden ja eläkelaitosten omien lääkäreiden oikeus olla noudattamatta lausunnoissaan ja muissa kannanotoissaan terveydenhuollon ammattihenkilöstöstä annetun lain mukaisia muotosäännöksiä tulee poistaa.”

Harkimo kertoi, ettei Miikka ei ole oikeutettu kuntoutukseen saati ansionmenetyskorvauksiin minkään näiden vakuutusten pohjalta.

”Miikan kohdalla ansionmenetyskorvaukset olisivat tarkoittaneet vuosien kuluessa yhteensä 1,8 miljoonan laskua vakuutusyhtiölle. Ei ihme, että aivovammaa ei pidetty elämistä haittaavana.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat