Politiikka

Taas vääntöä ”elämäntapavetelehtijöistä” – ”Onko tässä nyt kyse kokoomuksen ja keskustan merkittävästä pesäerosta?”

Keskustanuorten puheenjohtaja Hilkka Kemppi hämmästelee kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Arto Satosen lausuntoa perustulosta.

Hän ilmoitti kannattavansa perustulomallia, johon on oikeutettu vain työsuhteessa olevat. Satonen kuvaili perustulomalliaan lauseella: ”Pitää ensin olla verokirjalla tehtävää työtä, vaikka tilapäisiä töitä sieltä täältä, ennen kuin voi saada perustuloa.”

Kempin mukaan Satosen malli on kaukana siitä tavasta, miten keskustalaiset hahmottavat perustulon. Keskustanuoret kannattavat negatiivisen tuloveron ajatusta, jossa työstä palkkana saadut lisätulot leikkaavat sosiaaliturvaa siihen pisteeseen saakka, että tulojen vuoksi perustulon saaminen loppuu kokonaan.

– Pohdin, onko Satonen ymmärtänyt perustulomallia ollenkaan rajaamalla työttömät perustulon ulkopuolelle vai onko tässä nyt kyse kokoomuksen ja keskustan merkittävästä pesäerosta kun tarkastellaan ihmistä yhteiskunnan jäsenenä. Näyttää siltä, että perustulokokeilun onnistumiseksi on edelleen murrettava mielikuvia elämäntapavetelehtijöistä, jotka tavoittelevat oman elämisensä rahoittamista toisten kustannuksella. Minä uskon, että jokaisen suurin toive on löytää töitä, puheenjohtaja Kemppi perustelee.

Keskustanuoret tukee sellaista perustulokokeilua, joka luottaa aktiiviseen ihmiseen.

– Olemme ylpeitä, että pitkäaikainen sosiaaliturvan uudistustarve otetaan vihdoin tosissaan. Perustulon passivoiva vaikutus on harhainen uskomus.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat