Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Urheilu

Tähdeltä taas tähtisuoritus: MM-kultaa! – ”Kun olen kunnossa, pystyn kelaamaan alle 14 sekunnin ajan huonollakin suorituksella”

Lehtikuva

Leo-Pekka Tähti on voittanut parayleisurheilun T54-luokan MM-kultaa 100 metrin ratakelauksessa Dubaissa. MM-kulta on Tähden neljäs sadalla metrillä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tähden voittoaika oli 13,97. Toiseksi sijoittui kiinalainen Yang Liu ajalla 14,02 ja kolmanneksi meksikolainen Juan Pablo Cervantes Garcia (14,10).

Tähti kertoi SUL:n nettisivuilla, että kelaus ei sujunut täydellisesti.

– Minun ero näihin muihin maailman huippuihin on siinä, että kun olen kunnossa, pystyn kelaamaan alle 14 sekunnin ajan huonollakin suorituksella, Tähti sanoi.

Tähti lähti hallitsevana mestarina finaaliin suosikkina. Hän kelasi eilen välierissä kauden kärkiajan 13,83 ja kertoi lähtevänsä luottavaisena loppukilpailuun.

– Ensimmäiset 20–30 metriä meni hyvin, mutta siinä 30–60 metrin välissä en päässyt niin hyvin muista irti kuin normaalisti. Siinä tuli muutama huono lyönti vasemmalle ja oikealla puolelle. Niistä jäi käsiin jäljetkin, Tähti kertoi.

Varmisti paikan Tokion paralympialaisiin

Tähden ykköshaastajaksi povattu australialainen Samuel Carter ja Kiinan Liu olivat lähdössä hyvin mukana, mutta Tähti kelasi heistä irti.

– Siinä lopussa maltoin vain mieleni, etten ala puristaa liikaa ja sekoita koko pakettia. Loppu tulikin sitten aika hallitusti. Uskoin siinä, että mestaruus tulee, Tähti kertasi.

Mestaruuden myötä hän varmisti paikan Tokion paralympialaisiin. Hän koki Dubain antaneen hyvät lähtökohdat Tokioon.

– Uskon, että tulen olemaan silloin parempi kuin nyt, kun pääsen vielä pikkuisen paremmin sinuksi tuon uuden kelaustuolin kanssa.

Neljän maailmanmestaruuden lisäksi Tähti on voittanut neljä paralympiakultaa sadalla metrillä ja yhden 200 metrillä.
MM-kulta oli Suomen toinen Dubaissa. Toni Piispanen kelasi torstaina maailmanmestariksi T51-luokan sadalla metrillä. Mestaruus oli Piispasen uran toinen.

Henry Manni eteni perjantaina T34-luokan 400 metrin ratakelauksessa finaaliin alkuerien viidenneksi nopeimmalla ajalla 52,99. Erien nopein oli tunisialainen Walid Ktila kisaennätyksellä 49,31.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE