Ulkomaat

Taistelu päättyi luovutusvoittoon: ”Suomi voi meidän puolestamme pitää Joulupukkinsa”

Lehtikuva / Irene Stachon
Lehtikuva / Irene Stachon
Lehtikuva / Irene Stachon

Suomen ja Korvatunturin hegemonia Joulupukin oikeana asuinpaikkana on saanut lisävahvistusta juuri joulun edellä. Grönlantia pukin kotina markkinoinut matkailuorganisaatio Visit Greenland ilmoittaa, ettei Grönlanti pysty haastamaan Suomen ylivoimaista joulupukkiorganisaatiota.

– Me emme pysty kilpailemaan suomalaisten sirkuksen kanssa. Suomi voi meidän puolestamme pitää Joulupukkinsa, sanoi Visit Greenlandin johtaja Lykke Geisler Yakaboylu Tanskan radiolle.

Geisler Yakaboylu luonnehtii suomalaista Joulupukki -konseptia ”Disney-show’ksi”.

Grönlannin Nuukissa sijaitsi vielä 90-luvulla Joulupukin toimisto. Sieltä lähetettiin vastauksia lapsille, jotka lähettivät pukille toivomuslistojaan.

– Se ei koskaan ollut mikään taloudellinen menestys, joten se lakkasi. Jos meiltä kysytään asiaa, niin me sanomme vielä, että Joulupukki asuu Grönlannissa. Me emme vain enää käytä sitä aktiivisesti markkinoinnissamme, Geisler Yakaboylu sanoo.

Grönlannin pukin palvelutaso on päässyt viime vuosina heikentymään. Pukin toimisto pani konkurssin takia lapun luukulle, eivätkä lapset enää saaneet kirjeisiinsä vastauksia.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat