Politiikka

”Taitoja on vahvistettava” – Ministeri Terho myöntää 800 000 euroa nuorten työelämätaitojen edistämiseen

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Hallituksen nuorisoasioista vastaava urheilu-, kulttuuri ja Eurooppa-ministeri Sampo Terho (s.) on myöntänyt valtionavustukset nuorten yrittäjyys-, talous- ja työelämätaitojen edistämiseen. Avustuksia myönnettiin yhteensä 800 000 euroa kolmelle nuorten talous- ja yrittäjyyskasvatusta toteuttavalle hankkeelle.

Nuorten talous- ja työelämätaitoja on vahvistettava. Koulutusjärjestelmämme on vastattava entistä paremmin työelämän murrokseen. Siksi koulutuksessa täytyy jatkossa kannustaa yrittäjyyteen ja lisätä työelämälähtöisyyttä, ministeri Sampo Terho toteaa.

Uusissa peruskoulun opetussuunnitelman perusteissa työelämätaidot ja yrittäjyys ovat yksi keskeinen alue. Perusteiden mukaan koulutyö järjestetään niin, että oppilaat voivat kartuttaa työelämätuntemustaan, oppia yrittäjämäistä toimintatapaa ja oivaltaa koulussa ja vapaa-ajalla hankitun osaamisen merkityksen oman työuran kannalta. Yrittäjyystaitojen vahvistamista korostetaan myös hallitusohjelmassa.

Haluan kehittää koulutusjärjestelmäämme kunnianhimoisesti.

– Haluan kehittää koulutusjärjestelmäämme kunnianhimoisesti niin, että jokaiselle nuorelle tarjottaisiin mahdollisuutta yrittäjyyskasvatukseen. Tulevaisuuden työelämässä tarvitaan oma-aloitteisia ja aktiivisia nuoria, Terho perustelee.

– Yrittäjyys-, talous- ja työelämätaidot ovat osa elinikäistä oppimista, jossa ihmisen oppimispolun eri vaiheissa valmiudet kehittyvät ja täydentyvät. Koulutuksen tavoitteena on, että nuorten tahto ja asenne toimia yhdistyvät tietoihin ja osaamiseen yrittäjämäisestä toimintatavoista sekä työelämätaidoista, sanoo ministeri Terho.

Avustukset myönnettiin Taloudelliselle tiedotustoimistolle (500 000 euroa), Nuori Yrittäjyys ry:lle (150 000 euroa) ja YES-keskus ry:lle (150 000 euroa). Avustusta saaneiden hankkeissa järjestetään yrittäjyys- ja taloustaitokoulututusta koululaisille ja opiskelijoille sekä annetaan opettajille valmiuksia opettaa kyseisiä asioita lapsille ja nuorille.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat