Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Taksia kuljettanut Husu Hussein jälleen rasismin kohteena: ”Pysäytin auton moottoritiellä ja pyysin tämän poistumaan kyydistä”

Jari Soini
Abdirahim ”Husu” Hussein on Helsingin kaupunginvaltuutettu.

Myös taksinkuljettajan töitä tekevä radiotoimittaja ja demaripoliitikko Abdirahim ”Husu” Hussein kertoo karusta tapahtumasta taksissa, jota hän kuljetti. Hussein kohtasi jälleen rasismia.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Eilen taksikyydissäni ollut haukkui pystyyn ja kehotti minua palamaan kotiin Somaliaan puolustamaan isänmaani. Pysäytin auton moottoritiellä ja pyysin tämän poistumaan kyydistä. Hän oli ihmeissään, ettei minulle kelvannut hänen rahoja. Sanoin, etten ota rasisteilta rahaa! Hussein päivittää Twitterissä.

Hussein tarkensi toisessa twiitissään jättäneensä asiakkaan bussipysäkille.

Abdirahim Hussein on aiemminkin kertonut, mitä hän joutuu työssään kohtaamaan.

– Välillä ajan taksia, ja sen on minun tapani tavata kansaa ja keskustella ihmisten kanssa. Viimeksi torstaiyönä olin ajamassa, kun taksijonon ensimmäinen tuli ja kysyi: oletko somalialainen. Kun sanoin, että olen, hän sanoi, ettei tule raiskaajien kyytiin. Suoraan, hän on kertonut vuonna 2015.

Hussein sanoi asiasta jonossa seuraavana olleelle taksinkuljettajalle ja odotti, ettei tämä ottaisi syrjivää asiakasta kyytiin. Toisin kävi.

Kun Hussein hiljattain kertoi Helsingin kaupunginvaltuustoon saamastaan uhkauskirjeestä julkisesti, hän totesi että kertomalla asiasta julkisuudessa hän haluaa tuoda esille vihapuheen ja rasismin, jota hän joutuu kohtaamaan.

Hussein esitti tuolloin toivomuksen, että rasismiin vihdoinkin puututtaisiin kunnolla.

– Usein sanotaan, että kyse on yksittäistapauksista, mutta näitä yksittäisiä tapauksia alkaa olla aika monta, hän kommentoi tuolloin Helsingin Sanomissa.

Lisätty tieto, että Hussein kertoo jättäneensä asiakkaan bussipysäkille.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE