Politiikka

Taksipäätös kuohuttaa: ”Kuljettajakurssista ei pitäisi missään tapauksessa luopua”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on huolissaan ikäihmisten, muistisairaiden ja vammaisten taksiasiakkaiden turvallisuudesta muuttuvissa olosuhteissa.

Eduskunnan päätöksen mukaan taksiluvat vapautetaan sääntelystä. Jatkossa taksinkuljettajilta ei vaadita nykyisen kaltaista koulutusta. Periaatteessa kuka tahansa voi ryhtyä taksinkuljettajaksi millä tahansa kulkuneuvoilla.

– Olen erittäin huolissani ikäihmisistä, muistisairaista ja muista paljon apua tarvitsevista taksien asiakkaista. Heidän on hyvin vaikea vertailla palvelujen laatua tai hintaa. Esimerkiksi muistisairas ei välttämättä pysty kilpailuttamaan taksikyytejään ja tämä voi johtaa erittäin epäoikeudenmukaisiin tilanteisiin, edustja Mäkisalo-Ropponen huomauttaa.

Kuljettajien koulutuksesta luopuminen on paljon apua tarvitsevien kannalta asiantuntijoidenkin mukaan suuri riski. Pelkkä kuljettajakoe ei anna valmiuksia auttaa apua tarvitsevia asiakkaita. Mäkisalo-Ropposen mukaan kuljettajakurssista ei pitäisi missään tapauksessa luopua.

Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) on huolissaan paljon apua tarvitsevien taksiasiakkaiden turvallisuudesta.

– Monille sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakkaille, vammaispalveluiden asiakkaille sekä ikäihmisille ammattitaitoiset kuljettajat ovat turvallisuustekijä. Mielestäni liikenneluvan haltija ei ole riittävä taho varmistamaan kuljettajan turvallisia auttamis- ja vuorovaikutustaitoja. Nämä valmiudet pitäisi jatkossakin varmistaa riittävän laadukkaalla koulutuksella, hän korostaa.

Eduskunta äänesti keskiviikkona taksikuskien sääntelyn vapauttamisesta. Hallitus esitti, että liikenteen palveluja uudistettaessa luovutaan taksien määrä- ja hintasääntelystä sekä asemapaikkavelvoitteesta. Muutosten on määrä tulla voimaan ensi vuoden heinäkuusta alkaen

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat