Politiikka

”Talouden piristyminen ei ratkaise ongelmia” – Valtiovarainministeri Orpon mukaan julkisen talouden jakovaraa ei ole

LEHTIKUVA / LINDA MANNER
LEHTIKUVA / LINDA MANNER
LEHTIKUVA / LINDA MANNER

Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan talouden piristyminen ei ratkaise valtiontalouden ongelmia. Vaikka työllisyys paranee ja talous kasvaa, menokurista on pidettävä kiinni. Julkisen talouden jakovaraa ei hänen mukaansa ole.

– Nyt kun olen seurannut tätä julkista keskustelua, tässä on sellaista suhdannepölyä ilmassa, että tämä nousu nyt ratkaisee meidän ongelmamme, Orpo sanoo STT:n haastattelussa.

Pölyn takaa paljastuvat Orpon mukaan kuitenkin samat vanhat rakenteelliset ongelmat kuten kestävyysvaje, osaamisvaje ja työllisyysvaje.

– Nyt on nousukausi, nyt ei voi lisätä menoja. Täytyy pitää entistä tiukemmin kiinni menokurista, meidän täytyy hyvänä aikana saada kurottua sitä, mitä ollaan menetetty vuosikymmenen aikana.

Nyt on nousukausi, nyt ei voi lisätä menoja.

Politiikan syksy käynnistyy toden teolla tällä viikolla, kun valtiovarainministeriö julkaisee torstaina arvionsa vuoden 2018 budjetista.

Valtiovarainministeriön sisäiset neuvottelut valtion ensi vuoden talousarviosta alkavat huomenna. Koko hallituksen budjettineuvottelut käydään elokuun lopussa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat