Kotimaa
24.2.2020 15:52 ・ Päivitetty: 24.2.2020 16:01
Taloussanomat: Lapin Kulta -kolmosen valmistus lopetetaan – tästä on kyse
Perinteikkään Lapin Kulta -kolmosoluen valmistus lopetetaan, kertoo Taloussanomat. Hartwallin viestintäpäällikkö Hanni Marin sanoo lehdelle, että Lapin Kullan 4,5-prosenttista peruslageria ei enää toimiteta kauppoihin. Toimituksia ravintoloihin jatketaan isoissa tankeissa huhtikuun loppuun saakka.
Taustalla on alkoholilain muuttuminen vuonna 2018. Uudistus toi vahvemmat eli niin sanotut nelosoluet päivittäistavarakauppoihin. Marinin mukaan 5,2-prosenttisen Lapin Kullan myynti on kasvanut ja miedomman version vähentynyt.
Jatkossa 4,5-prosenttista Lapin Kultaa valmistetaan ainoastaan gluteenittomana luomulagerina.
Lapin Kultaa valmisti ensin samanniminen panimo, joka perustettiin Torniossa 1873. Se siirtyi Hartwallin omistukseen 1980. Hartwallin omistaa nykyisin tanskalainen Royal Unibrew -konserni.
Kommentit
Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.