Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Taloussanomat: Lapin Kulta -kolmosen valmistus lopetetaan – tästä on kyse

5,2-prosenttisen Lapin Kullan myynti on kasvanut.

Perinteikkään Lapin Kulta -kolmosoluen valmistus lopetetaan, kertoo Taloussanomat. Hartwallin viestintäpäällikkö Hanni Marin sanoo lehdelle, että Lapin Kullan 4,5-prosenttista peruslageria ei enää toimiteta kauppoihin. Toimituksia ravintoloihin jatketaan isoissa tankeissa huhtikuun loppuun saakka.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Taustalla on alkoholilain muuttuminen vuonna 2018. Uudistus toi vahvemmat eli niin sanotut nelosoluet päivittäistavarakauppoihin. Marinin mukaan 5,2-prosenttisen Lapin Kullan myynti on kasvanut ja miedomman version vähentynyt.

Jatkossa 4,5-prosenttista Lapin Kultaa valmistetaan ainoastaan gluteenittomana luomulagerina.

Lapin Kultaa valmisti ensin samanniminen panimo, joka perustettiin Torniossa 1873. Se siirtyi Hartwallin omistukseen 1980. Hartwallin omistaa nykyisin tanskalainen Royal Unibrew -konserni.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE