Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Tältä näyttää Suomen Nato-kirje – Pekka Haavistolta hervoton letkautus

”Tässä on sitten Brysselin kirje valmiina, toivottavasti posti kulkee”, letkautti Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto sen jälkeen, kun oli allekirjoittanut Suomen Nato-hakemuksen tiistaina hieman iltakuuden jälkeen.

Rane Aunimo

Demokraatti

Hakemus toimitetaan Natoon huomenna yhdessä Ruotsin kanssa.

Kuva paljastaa, millä sanoin Suomi jäsenyyttä tavoittelee. Kirjeessä puhutaan Suomen kiinnostuksesta aloittaa liittymisneuvottelut sotilasliitto Naton kanssa. Kirjeessä mainitaan myös, että Suomen päätös nauttii suurta parlamentaarista ja kansan kannatusta.

Kirjeen vastaanottamisen jälkeen Nato käsittelee asiaa ja päättää Suomen kutsumisesta liittymiskeskusteluihin, kertoo ulkoministeriö tiedotteessaan. Liittymiskeskusteluissa katetaan viisi osa-aluetta: poliittiset kysymykset, oikeudelliset kysymykset, resurssikysymykset, tietoturvallisuuteen liittyvät kysymykset sekä puolustus- ja sotilaalliset kysymykset.

Tasavallan presidentin asettamaa Suomen valtuuskuntaa johtaa ulkoministeri Pekka Haavisto ja varapuheenjohtajana toimii puolustusministeri Antti Kaikkonen. Valtuuskunnassa on jäseniä ulkoministeriöstä, puolustusministeriöstä, puolustusvoimien pääesikunnasta ja valtiovarainministeriöstä. Ulkoministeriö on lisäksi määrännyt valtuuskunnan asiantuntijat.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE