Politiikka

Talvi yllätti taas autoilijat – Autokoululiitto pelkää: ”Tilanne on vuoden päästä katastrofaalinen”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Autokoululiitto on huolissaan, että liukkaat kelit yllättävät yhä useammat autoilijat ensi vuonna tuhoisin seurauksin.

– Tilanne on katastrofaalinen, sillä uusi ajokorttilakiesitys on poistamassa pakollista liukkaan kelin ajoharjoittelua ajoharjoitteluradalla.

Autokoululiitto pitää osaa ajokorttilakiesityksen uudistuksista täysin järjettöminä. Se näkee, että liikenneministeriö ajaa ajokortin hankkimiskustannuksia alas hinnalla millä hyvänsä. Yksi järjettömyys on juuri liukkaan kelin ajoharjoittelun poistaminen.

– Ministeriöllä on nyt käsittämättömän välinpitämätön asenne nuorten liikenneturvallisuuteen. Rataharjoittelun poistaminen tarkoittaa sitä, että ensi vuonna meillä on liikenteessä tuhansia tuoreita kuljettajia, jotka eivät ole saaneet kunnollista haasteellisten ajo-olosuhteiden koulutusta. Talvi tulee yllättämään nämä kuljettajat pahemman kerran, ja se tulee näkymään onnettomuustilastoissa, Autokoululiiton puheenjohtaja Jarmo Jokilampi pelkää.

Autokoululiitto toivoo edelleen, että ministeriö ja päättäjät heräisivät todellisuuteen ja poistaisivat lakiesityksen järjettömimmät osat.

– Omalla autolla tapahtuva liukkaan kelin rata-ajoharjoittelu ja turvallisuutta lisännyt mopokoulutus pitää ehdottomasti säilyttää, Jokilampi painottaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat