Kotimaa

Talviaika, kesäaika vai joku muu? – Nyt on viimeinen hetki kertoa mielipide

Istock
Istock

Tänään on viimeinen päivä ilmoittaa mielipiteensä siitä, pitäisikö Suomen siirtyä pysyvästi kesä- vai talviaikaan. Otakantaa.fi-palvelussa voi kertoa vuorokauden loppuun mennessä mielipiteensä, pitäisikö Suomen valita pysyvä talviaika, kesäaika vai jokin muu aika.

Torstaihin mennessä kyselyyn oli tullut jo yli puoli miljoonaa vastausta.

Äänestäjien määrää ei tästä voi suoraan päätellä, koska mikään ei estä samaa ihmistä täyttämästä kyselyä useamman kerran.

EU-komissio esittää, että kellojen siirtelystä luovutaan ensi vuonna.

Tuloksia on tarkoitus hyödyntää, kun Suomi valmistelee kantaansa EU:n kesäaikaan liittyvään direktiiviehdotukseen. EU-komissio esittää, että kellojen siirtelystä luovutaan ensi vuonna. EU-maat voisivat valita aikavyöhykkeen itse. Lopullisen päätöksen siitä, jäisikö talvi- vai kesäaika pysyväksi Suomessa, tekee eduskunta.

Nykyisin kesäaikaa noudatetaan seitsemän ja talviaikaa viisi kuukautta vuodesta. Kesäajassa illat ovat yhden tunnin pidempään valoisia ja vastaavasti aamut valkenevat tuntia myöhemmin kuin talviajassa.

Talviajassa pimeä tulee illalla tuntia aikaisemmin ja vastaavasti aamut valkenevat tuntia aikaisemmin kuin kesäajassa.

Kesäajan etuja on perusteltu muun muassa sillä, että se toisi lisää valoisaa aikaa ulkoiluun päivätöiden jälkeen, talviaikaa taas valoisampien aamujen tuomalla helpotuksella heräämiseen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat