Politiikka

”Tämä ei ole eurooppalaisten arvojen loppu” – Kumpula-Natri varoittaa pelaamasta terroristien pussiin

Lehtikuva/AFP
Belgia suree terrori-iskuja.
Lehtikuva/AFP
Belgia suree terrori-iskuja.
Lehtikuva/AFP
Belgia suree terrori-iskuja.

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (sd.) kirjoittaa Iltalehden blogissaan terroristien haluavan kylvää pommeillaan pelkoa, joka johtaa terroristien toiveissa siihen, että eurooppalaiset ryhtyvät peloissaan rajoittamaan ajatteluaan ja vapauttaan.

– Lisäksi pommeilla haluttiin aiheuttaa vihaa ja pelkoa muslimeja kohtaan. Isisin tunnettu rekytointistrategia on, että järjestö kertoo nuorille muslimeille koko Euroopan vihaavan heitä. Sen takia Eurooppa pitää tuhota, he sanovat, Kumpula-Natri muistuttaa.

Kirjoituksessaan Kumpula-Natri kertaa viime päivinä käytyä keskustelua rasismista. Kumpula-Natri sanoo esimerkiksi Ylen Aamu-tv:ssä esiintyneen Valtterin muistuttaneen, mitä monet lapset joutuvat arjessaan kohtaamaan: ”uhkaavia, julmia, kammottavia aikuisia, jotka haluavat pienille ihmisille pahaa näiden ihonvärin tai uskonnon takia”.

– Jos suljemme pieniltä huvipäisiltä trulleilta ovemme, pelaamme Isisin pussiin. Kaikkein kiitollisin Isis on sille, joka kiusaa ja uhkailee muslimeja, ja mieluiten vielä muslimilapsia, Kumpula-Natri sanoo.

Isisille tiedoksi: Me emme anna periksi.

Miapetra Kumpula-Natri pitää tärkeänä, että turvallisuusviranomaiset tekevät enemmän yhteistyötä ja saavat riittävät resurssit. Tietojenvaihdon on Kumpula-Natrin mukaan toimittava ja terrorismin torjunnan käytännöissä on edistyttävä.

Hän varoittaa pystyttämästä aitoja maiden rajoille ja jakamasta yhteiskuntaa rikkaiden alueisiin ja slummeihin.

– Tämä ei ole eurooppalaisten arvojen loppu, vaikka terroristit sitä toivoisivatkin. Tämä on hetki, jolloin Eurooppa voi nousta yhdessä puolustamaan kaikkea sitä, mikä meille on rakasta ja mitä terroristit vihaavat: vapautta, demokratiaa ja tasa-arvoa.

– Isisille tiedoksi: Me emme anna periksi, hän kirjoittaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat