Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Tämä ekologinen juhla-asu kerää taatusti katseita: ”Puvun eri versioita voi käyttää myöhemmin eri tilaisuuksissa”

Kansanedustaja Kristiina Salosen (sd.) juhlapuvusta vastaa tänä vuonna raumalainen muotisuunnittelija ja yrittäjä Heidi Ahlbom yrityksestä Heidi A. Design.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kahdeksan vuotta Milanossa muotialalla työskennellyt Ahlbom pitää Salosen juhla-asua osoituksena vastuullisen vaatekulttuurin arvostuksesta. Hän halusi suunnitella Saloselle juhla-asun, joka ei jäisi kerran käytettynä kaappiin, vaan muuntautuisi kolmeksi eri juhlapuvuksi.

– Puvun malli on ajaton ja kankaat ovat klassisen kauniita. Näin juhla-asut kestävät aikaa ja muuttuvat muodin mukana. Pitkäikäisyyttä juhla-asuun saadaan myös ryhdikkäällä materiaalilla ja laadukkaalla ompelutyöllä.

Kuvassa näkyvä puku on yksi kolmesta pukukokonaisuudesta.

Tärkeimpänä hän pitää kuitenkin puvun jännittävintä yksityiskohtaa: se on itse asiassa kolme eri iltapukua samassa paketissa. Asua voi käyttää kolmena erilaisena pukuna kolmeen eri tyyliseen tilaisuuteen.

Salonen ihastui juuri tähän ajatukseen. Hän huomauttaa, että kansanedustajalle kertyy vuoden mittaan erilaisia edustustilaisuuksia, mutta linnan juhlien asut soveltuvat harvoin muihin juhlatilaisuuksiin.

– Sen vuoksi ilahduin, että puvun eri versioita voisin käyttää myöhemmin monissa muissakin tilaisuuksissa, Salonen, joka on ollut ollut perustamassa eduskuntaan vastuullisen vaateteollisuuden työryhmää, painottaa.

Salonen ja muotisuunnittelija Heidi Ahlbom eivät tavanneet ensimmäistä kertaa pukuprojektia aloittaessaan. He ovat tunteneet toisensa jo ala-asteella.

– On ollut hienoa saada kaikkina kuluneina vuosina käyttää paikallisten yrittäjien osaamista. Satakunnassa on aivan mahtavia kädentaitajia ja näkemyksellisiä yrittäjiä. Heidän osaamistaan kelpaa esitellä presidentinlinnassa asti. Ja niin myös tänäkin vuonna, Salonen kehaisee.

Yrittäjä vinkkaa, että Salosen juhlapuvun kankaiden viimeisetkin palat menevät hyötykäyttöön – hänen lastenvaatemallistoonsa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
10.8.2020
Tämä lasikatto on vielä rikkomatta – Maria Teikari pyrkii Akavan johtoon: ”Lopullinen kimmoke oli huoli ay-liikkeen tulevaisuudesta”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE