Politiikka

Tämä kuva kertoo kaiken – SDP vaatii työttömiä köyhdyttävän ”aktiivimallin” hylkäämistä, keskustelu eduskunnassa jatkuu tänään

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Perjantaina illalla eduskunnassa keskusteltiin hallituksen esityksestä niin sanotuksi työttömien aktiivimalliksi. Ääntä pitivät SDP:n ja muun opposition kansanedustajat peräti kolme ja puoli tuntia.

SDP on vastustanut voimakkaasti hallituksen ajamaa työttömyysturvan aktiivimallia pitäen sitä työttömien rankaisemisena. Mikäli niin kutsutun aktiivimallin aktiivisuuskriteerit eivät työttömällä täyty, seurauksena on 4,65 prosentin leikkaus työttömyysturvaan.

Perjantaina hallituspuolueiden edustajat loistivat poissaolollaan asian ensimmäisestä käsittelystä eikä asiaa esittelevä ministerikään ollut paikalla, mikä herätti voimakasta hämmennystä.

SDP:n kansanedustaja Mika Karin esityksestä asia pantiinkin pöydälle, jotta se saisi arvolleen kuuluvan käsittelyn ja jotta hallituspuolueiden edustajatkin olisivat paikalla.

– Tänään eduskunnassa jatketaan hallituksen nk. ”aktiivimallin” käsittelyä. Me esitämme mallin hylkäämistä, sillä se eriarvoistaa ja köyhdyttää työttömiä ihmisiä. Ei ole työttömän vika, jos aktiivisuuskriteerit eivät täyty, kun työtä ei riitä kaikille, SDP päivittää Facebookissa.

Päivitykseen on linkitetty kuva, joka kertoo, miten työttömiä työnhakijoita on peräti seitsenkertainen määrä suhteutettuna avoimiin työpaikkoihin.

– Hallituksen ns. aktiivimalli ei aktivoi työtöntä, vaan rankaisee työn puutteen takia, kuvan johdantoon on kirjoitettu.

Katso kuva tästä alta:

 

Demokraatti seuraa keskustelua tänään eduskunnassa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat